אזהרה חשובה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/02/2006 | 15:02 | מאת: גאיה

שלום בגיל 17 , לקיתי בדיכאון חמור , כתוצאה מסיבות שבאמת מספיק טובות בשביל זה תאמינו לי הגעתי למרפאה פסיכיאטרית שם עשו לי איבחונים בנוסף לטיפול תרופתי שקיבלתי , ושיחות עם פסיכיאטרית שהייתה מעולה באבחון יצא שהאינטלגנציה שלי מעל הממוצע לפני שנתיים , בגיל 21 , פניתי שוב למרפאה פסיכיאטרית ונתנו לי לדבר עם עובדת סוציאלית שהייתה גרועה ברמות שלא ייאמנו בנוסף , סיפרתי לה על אותו טיפול ועל אותם איבחונים והיא אמרה שלא יכול להיות שיצאתי כ"כ חכמה , כי אם זה היא כך לא הייתי מגיעה למצב כזה , בנוסף לעוד עקיצות ודברים פוגעים שהיא אמרה הדימוי העצמי שלי ממש נמוך ממילא , וזה גרם לי יותר נזק , אם אני לא מצליחה להבין משהו או לחשוב על משהו לבד , אני מתחילה לבכות ואני לא יכולה להפסיק את המעגל גם מקודם הייתי בהרס עצמי עצום אני לא מאמינה באנשים , יש לי חברים מועטים מאוד , ההורים שלי הם אנשים חולים ומבוגרים מאוד ניסיתי להסביר לה את זה והיא צחקה לי בפרצוף , והשורה התחתונה שלה היתה שהיא לא מאמינה לי שזה שההורים שלי חולים כ"כ מפריעה לי , וגורמת לי רגשי ראשמה ולחוסר ריכוז בכל דבר שאני עושה השורה התחתונה היא שהאישה הזאת קראה לי שקרנית וטיפשה ועכשיו אני באמת מרגישה טיפשה ולא שווה , ושלא יהיה לי מקצוע ושאף אחד לא ירצה אותי האם זה באמת כך ? מי שבדיכאון = טיפש אני שואלת אותך בתור עובדת סוציאלית האם זה נראה לך בסדר? אם אני אמסור לכם את שמה או את המקום הנ"ל , תוכלו לדווח עליה? אני מפחדת לעשות את זה בעצמי , ואני לא יכולה לעזוב את זה כי אני יודעת שהיא תהרוס למישהו את החיים מחכה לתשובה

24/02/2006 | 16:43 | מאת: קופל אליעזר

הי גאיה מה שאת מספרת נשמע נורא ואיום. ממש סרט אימה. אם את בטוחה בעובדות, צרפי את השם של העובדת למכתב, תדפיסי אותו ושלחי למרפאה שבה זה קרה. אני מבטיח לך כמטפל, שמול אותה עובדת סוציאלית, יש בשבילך אלף עובדים סוציאליים ומטפלים אחרים שירצו לעזור. ואני מקווה שמכול האלף תצליחי לצור קשר משמעותי עם אחד. ועוד טיפ אחד קטן, לפעמים שירותים ציבוריים יוצא יותר בזול וגם יותר יקר.

25/02/2006 | 21:44 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב גאיה, את עצמך צריכה להתלונן, ואין לך מה לפחד בנושא. את מוגנת מכל וכל. מה כל כך מפחיד אותך להתלונן? החויה שאת מתארת נשמעת קשה ביותר, ואולי באמת כדאי לך לדווח על הנושא, ולו רק כדי להחזיר לך את התחושה שאפשר לתת אמון באנשים, ולא כולם רוצים להרע לך. את יכולה לפנות לאיגוד העובדים הסוציאליים, ולבדוק כיצד להעביר אליהם את התלונה. ולגבי עצמך, אני ממליצה לך לחזור לטיפול, הפעם של מישהי אחרת, שאני מקווה שתחזיר לך את תחושת האמון והיכולת לסמוך, כמו הטיפול שחווית עם הפסיכיאטרית. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית