מנגנון הגנה?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

29/01/2006 | 10:01 | מאת: גות'

שלום, בלי להיכנס יותר מידיי לסיפור חיי, אזכיר אחדים מהקשיים איתם אני מתמודדת. ימים כמו היום, אני מסתכלת במראה וחושבת שאני מאוד יפה, לא רואה פגם, ומפחדת שמשהו ישתנה, אפילו מפחדת לגעת בעצמי. כאילו מנסה לעשות pause..אני מוציאה הרבה אנרגיות על כל מה שקשור לטיפול בגוף: צחצוח שיניים, חפיפת השיער..יש מודעות רבה לכל דבר שאני עושה, ולכן יש חשש וחרדה שאני לא עושה דברים כמו שצריך, מה שגורר לעיתים עדינות יתר, או לחילופין אגרסיביות מתוך חרדה. מין חוסר בטחון שאני עושה את הדברים בצורה נכונה. ניסיתי טיפול פסיכולוגי. יש לציין שאני מקיימת אורח חיים תקין יחסית. עבודה, לימודים, חברות..האם כדורים פסיכיאטריים עשויים לסייע, והאם כן, עד כמה זה כדאי במצבי. שיקולים של תועלת מול הפסד. תודה

25/02/2006 | 22:27 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב, עליך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי היעילות של כדורים פסיכיאטריים במקרה הספציפי שלך. אני ממליצה לך לשקול חזרה לטיפול הפסיכולוגי, ואולי לשקול טיפול התנהגותי, שעובד בעיקר בתחום עיצוב וייצוב של התנהגויות. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית