חסיון המשך

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

22/01/2006 | 08:25 | מאת: רותי

טלי שלום! לגבי חסיון תיק טיפולי שכבר לא בטיפול 4 שנים למעשה הדבר מעיק עלי מחוסר נעימות שיש מכרה שהיא עובדת סוציאלית לא בתפקיד שהייתי אצל עו"ס שטיפל בי אבל עובדת באותו מקום הבעיה שאם אני צריכה להודיעה למנהלת שיש לי מכרה שעובדת אצלהם וכדי שלא תיהיה גישה למרות שהתאכזבתי מאופן הטיפול אצלהם ועזבתי אז מצד שני הם יכולים לשאול שאלות עלי למכרה שלי מבלי שאדע כדי לראות באיזו נקודה התקדמתי? אז השאלות שלי הן: 1. האם אני צריכה להודיע למנהלת שיש לי מכרה שעובדת סוציאלית אצלהם ושלא יהיה לה גישה לחטט בתיק שלי? 2. אם עבר 4 שנים יכול להיות שלא יהיה לה גישה לתיק? 3. האם הם יכולים המנהלת לשאול שאלות אשיות עלי דרך המכרה שלי אפילו שאני לא בטיפול 4 שנים? אשמח לקבל תשובה זה מאוד יעזור לי להבין את המצב כדי שזה לא יפריע לי מחוסר נעימות גם אם הטיפול שלי היה לא דבר חריג או משהו קשה אך זה מחוסר נעימות כללית. בכבוד רב

27/01/2006 | 18:06 | מאת: טלי וינברגר

רותי שלום רב, אני במקומך לא הייתי "מעוררת שדים". הסבירות שהיא תגיע לתיק שלך היא קטנה יחסית. קחי בחשבון שבמרבית לשכות הרווחה יש בממוצע כ 80-100 תיקים לעובד, (פעמים רבות הרבה יותר) ובוודאי שאין זמן וחשק להתחיל לחטט בתיקים ישנים. אם את מאד חרדה לגבי הנושא הייתי מדברת עם מנהלת השירות על מנת שתעביר את התיק שלך למקום שאין לאותה עו"ס גישה. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית