מה נותן הרישום בפנקס העו"ס??

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

12/01/2006 | 05:29 | מאת: ניקי

שלום, אשמח להבין בבקשה רישום בפנקס העו"ס- מה נותן לי?? ומה נותן הרישום באיגוד העו"ס?? אני סיימתי תואר ראשון בע"ס, לא עבדתי בזה ואח"כ סיימתי תעודת מטפלת בהבעה ויצירה (דרמה+אמנות, בית ברל, ללא תואר שני). לצערי הרב מעכב מש. הבריאות כידוע את מתן ההסמכות למטפלים היצירה, גם לי שכבר עבדתי במקצוע. אחסוך בפרטים. כן אציין שאשמח לגלות שהיותי עו"ס רשומה אולי מעניק לי בכל זאת אישור לקרוא לעצמי מטפלת. 2. שנית- מה צריך עו"ס כדי לטפל באופן פרטי??? האם ללמוד פסיכותרפיה? האם לימודיי טיפול ביצירה מספיקים לכך?...משערת שלא אך אשמח להבין יותר. בברכה, המתוסכלת.

20/01/2006 | 15:20 | מאת: ניקי

היום פגשתי מטפלת באמצעות בעלי חיים שאמרה לי שאנשי התחום שלה לומדים גם עב' סוציאלית כדי להיקרא מטפלים. האם אני, מטפלת בדרמה ואמנות (בית ברל) שלמדתי עב' סוציאלית- יכולה ם כך לקרוא לעצמי מטפלת? (אשמח אם כן). ..מה הסיפור הזה?! למישהו ידוע?

21/01/2006 | 00:20 | מאת: שני

הרישום בפנקס העו"סים מהווה תנאי עבודה כעו"ס בשרות הציבורי בכל מסגרת אליה תפני. זהו למעשה האישור החוקי למקצוע אותו רכשת. מוכרים לי מספר עו"סים בעלי תואר ראשון שקוראים לעצמם "מטפלים", ואף עובדים באופן פרטי. בעיני זו שרלטנות לשמה. אולם אין שום חוק שעוצר בעדם. גם הלקוחות בררניים יותר היום ומבקשים תעודות מקצועיות, לשאלתך חברות באיגוד נותנת הגנה מקצועית, בתנאי שכר וכד' שני

26/07/2007 | 20:41 | מאת: יעל

איזו שאלה זו? למדת בבית ברל שלוש שנים? סיימת? אם כן, יש לך תעודה ביד של מטפלת, תעודה שמאשרת שאת כשירה לעבוד כמטפלת, למרות שאחרי השאלה ששאלת הייתי שואלת את עצמי אם זה מה שאני רוצה באמת לעשות.

מנהל פורום עבודה סוציאלית