דיור

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

11/12/2005 | 14:55 | מאת: דנה

שלום, אני פונה אל הפורום הזה כי אני חושבת שעלי לפנות לעובדת סוציאלית. אני בת 30, עובדת במשכורת מינימום וחיה בבית של הוריי, עם אחותי בת ה 27. אני משתדלת להחזיק בעבודה, למרות שדי קשה לי לתפקד, אני על כדורים פסיכיאטרים, שלא תמיד עוזרים לי. בבית, אנו סובלות עד היום מהתעללות מילולית, מהשפלות וכו', למרות שאנחנו עוזרות ככל שבידינו לכלכלת הבית. אני הייתי אמורה לנסות מסגרת אישפוזית, אבל לא רציתי להשאיר את אחותי לבד, כי ההתמודדות קשה. אני גם לא יודעת איך יהיה כלפי שוק העבודה אחרי "רזומה" כזה. אנחנו חייבות לצאת מהמלכודת, אך מאוד מיואשות ולא יודעות איך. תוכלי לעזור לנו בהכוונה או במידע? מתחננת לכל פיסת מידע

11/12/2005 | 15:41 | מאת: מב

פני לסל שיקום של משרד הבריאות שם תוכלי לקבל השמה חוץ ביתית

16/12/2005 | 17:17 | מאת: טלי וינברגר

דנה שלום רב, אני מבינה את הקשיים איתם את מתמודדת יום יום שעה שעה עם המציאות הקשה. יחד עם זאת עליך ללמוד "להציל" את עצמך, ועליך לקבל את נסיונות השיקום שמציעים לך. את יכולה ברר עם מטפלייך האם אפשרי לנסות לעשות שיקום יחד או במקביל עם אחותך, וכך תסבלי פחות מרגשות האשם. גם פניה לסל שיקום היא אפשרית, והיא למעשה חובת המציאות בשלבי השיקום. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית