הדרכה והכשרה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/10/2005 | 11:12 | מאת: רותם

היי, אני סטודנטית לעו"ס שמתחילה בשעה טובה ששנה א'... יש לי לגבי ההכשרה המעשית והדרכה, אני יודעת שבשנה ב' אנו מתחילים הכשרה מעשית ומקבלים מטופלים כשאנו מצויים בהדרכה, פעמים רבות יוצא לי לשמוע שאומרים שההדרכה היא כמו טיפול? למה זה כך? הרי בהדכה אנו מעלים סוגיות מקצועיות ואיך מתמודדים איתם לא? תודה וחג שמח

05/10/2005 | 17:40 | מאת: טלי וינברגר

רותם שלום רב, ראשית אני מאחלת לך בהצלחה בלימודים. ולגבי שאלתך, אני מאמינה שבשנה הראשונה תתחילי להבין קצת יותר על תהליך ההדרכה. תהליך זה מתמקד במקומות שהטיפול שאת מטפלת באחר, ואפיה זה פוגש אותך. כלי העבודה של העובד הסוציאלי זה הוא עצמו ולכן צריך להיות עם מודעות עצמית גבוהה, לדעת לא לערבב תכנים אישיים אל תוך הטיפול, ובדיוק במקום הזה מגיע ההדרכה, כי לפעמים אנחנו לא מספיק מודעים, והמדריך, תפקידו להיות "שומר הסף" ולנתב אותנו לעשות את ההפרדה הנכונה בין מה שקשור לטיפול ובין מה שלא. בהצלחה בלימודים ובהכשרה, שנה טובה טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית