לימודים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

18/09/2005 | 17:08 | מאת: איה

שלום! אני מעונינת ללמוד עבודה סוציאלית, רציתי לדעת האם אוכל להתמקד בנושא אחד לדוגמא- עזרה לילדים ממשפחות הרוסות. הייתי רוצה קצת לדעת לקראת מה אני הולכת בתחום הלימודים הזה, לעומק כדי לדעת שעשיתי את הבחירה הנכונה. מלבד זאת רציתי לדעת האם לימודים של השפה הערבית, תועיל לי לעבודה זאת, במקרה של טיפול במיעוטים ( אם קיים כזה דבר....) בקיצור אודה לך מאוד על מידע , או הפניה למקורות מידע בתחום זה. בתודה מראש, איה!

23/09/2005 | 15:06 | מאת: לי

סיימתי לימודי עו"ס לפני שנתיים..מה שטוב בלימודים הוא שלומדים נושאים רבים שנותנים תמונה רחבה על הנושא כמו נושא ילדים..בשביל זה חייבים ללמוד גם על משפחה ואפילו גם על מדיניות רווחה ועל ארגונים וכדומה..התואר הראשון לא מתמקד (אלא בתוספת של מספר קורסים בלבד)...אני אלמד השנה לימודי המשך בטיפול בילדים ונוער ואני עובדת בפנימייה טיפולית..אם אוכל לעזור בעוד שאלות אשמח..

23/09/2005 | 21:55 | מאת: טלי וינברגר

איה שלום רב, בתואר הראשון אין התמקדות בתחום מסויים, אולם בחלק מהאונ' בשנה האחרונה של התואר ניתן להעמיק את הידע בתחום הקהילתי, הפרטני, הקבוצתי, המשפחתי או ילדים ונוער (באונ' ב"ש זה כך). אפשר להמשיך אחרי התואר הראשון ללימודי המשך בתחום המעניין אותך. לגבי לימודי ערבית, בוודאי שזה עשוי לעזור לך אם תחליטי לעבוד עם אוכלוסית המיעוטים. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית