ביבליותרפיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

10/09/2005 | 23:32 | מאת: סיוון

שלום וברכה! יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד באוניברסיטת בר אילן ואני מעוניינת להמשיך ללמוד ואני לא יודעת מה. אני לא רוצה להיות מורה אך אני שמה לב שתעודת הוראה היא הכרחית (האם זה נכון?). הייתי רוצה ללמוד כהתמחות 'ביבליותרפיה'. איפה אפשר ללמוד את זה, והאם התואר שיש לי מספיק לשם כך? תודה רבה

11/09/2005 | 06:39 | מאת: רז

שלום, התואר מספיק את לא חייבת תעודת הוראה בעיקרון, אבל את צריכה נסיון בעבודה טיפולית כך שאם הברירה שלך היא להיות מורה לחינוך מיוחד זה מה שיהיה עלייך לעשות. רצוי בגן ילדים או בכיתות הנמוכות שם יצא לך להקריא סיפורים וכדומה.

13/09/2005 | 21:06 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב, למיטב ידיעתי אין צורך בניסיון קודם, בוודאי לא טיפולי (הרי אינך יכולה לטפל בטרם הפכת למטפלת), אבל יש בוודאי דרישות אחרות. אני ממליצה לך לפנות לאתר יה"ת, השייך לאיגוד המטפלים ביצירה ובהבעה: http://www.yahat.org/ בהצלחה, טלי

14/09/2005 | 06:30 | מאת: רז

אני חושבת שהיא התכוונה לתואר שני בביביליותרפיה אז אכן מפורט בדרישות הקבלה שיש צורך בניסיון בעבודה טיפולית(ע"ס, ריפוי בעיסוק וכו') או בהוראה לחינוך המיוחד כל התארים השניים בחינוך דורשים את זה התעודה היא משהו אחר לחלוטין...אם כי למעט פסיכולוגיה לתואר ראשון, לכל התארים הראשונים הדרושים בתנאי הקבלה של הקורס יש סטאג'

מנהל פורום עבודה סוציאלית