מעוניינת להיות עובדת סוציאלית- שאלות לאור נתון זה.

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

28/07/2005 | 04:35 | מאת: מוכשרת

ברצוני לדעת מהם ההבדלים המשמעותים בין עובדת סוציאלית לפסיכולוגית קלינית? האם הפרמטרים לקבלה- שונים? האם יש השלכה לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי קצר מועד בעברי בשל דיכאון קליני בו לקיתי? מאחר ואני בגיבוש החלטה ללמוד אחד מן השניים, האם אחד משני המקצועות קצר מועד ממשנהו? אני מתגוררת בירושלים, אך השיקול המרכזי העומד בראש מעייני הנו תואר מוכר במקום בעל שם ומוניטין וברמה מקצועית- אולטימטיבית. כמעורה בתחום היכן אתה ממליץ לי לרכוש את השכלתי במקצוע "עבודה סוציאלית"- הנחשק שלי?

29/07/2005 | 21:39 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב, לגבי ההבדלים בין עו"ס לפסיכולוג קליניים בעבר עניתי רבות בנושא, כך שתוכלי לערוך חיפוש ולמצוא את התשובות המתאימות. לגבי עברך כמטופלת, השאלה הגדולה היא מה היה, ומה קרה לך, אבל בעבודה סוציאלית לא ממש יפשפשו בעברך. בפסיכולוגיה יש סיכוי שכן תתבקשי לספר על עברך. לגבי זמן הלימוד, אזי התואר בע"ס הוא פרקטי יותר כיון שמיד אחרי התואר הראשון ניתן להתחיל לעבוד במקצוע. לגבי מקומות הלימוד, כולם נהדרים, באמת! בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית