צריכה עצה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

18/07/2005 | 18:15 | מאת: לוקה

הי, אני בוגרת מדעי ההתנהגות במכללה למינהל. עד עכשיו הייתי די בטוחה שאני הולכת לכיוון תואר שני בפסיכולוגיה, אך עם הניסון ההתנדבותי שחוויתי מצאתי שהכיוון של עבודה סוציאלית הוא יותר נכון עבורי- השילוב של ראייה חברתית ושל הפרט ולא רק התמקדות בפרט. האם ידוע למישהו אם לתוכנית ההסבה לתואר שני מקבלים בוגרי מכללות? האם הם דורשים ניסיון של שנים בתחום? או שהם לוקחים בחשבון שהניסיון מוגבל כשאין מקצוע טיפולי ביד. תודה מראש.

19/07/2005 | 20:59 | מאת: טלי וינברגר

לוקה שלום רב, למעשה על מנת להתקבל לתואר שני בע"ס, עליך לעבור ראשית את מסלול ההסבה בן השנתיים, ואז את מקבלת את התואר הראשון. רק אחרי מסלול ההסבה לתואר ראשון (שכוווולם חייבים לעבור, פרט לאלו שלמדו תואר ראשון בע"ס), תוכלי לנסות להתקבל לתואר השני. בתואר השני מקבלים גם בוגרי מכללות, ודורשים בדר"כ ניסיון של מינימום שנתיים של עבודה בשדה, אבל יש רבים שעוברים לתואר השני מהר יותר, זה תלוי גם במה שלמדת קודם לע"ס, באיזה מקומות עבדת ומה עשית שם (כולל התנדבויות), ובקיצור - כל מקרה לגופו. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית