מה ההבדל ביו לימודי המשך לבין תואר שני?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

02/06/2005 | 22:08 | מאת: ליהי

שמתי לב שניתן ללמוד הנחיית קבוצות באוניברסיטה גם כלימודי המשך או כתואר שני. מה ההבדל בפועל? מה יותר כדאי?

03/06/2005 | 06:24 | מאת: ענת

הי ליהי, בלימודי המשך ההתמקדות היא אך ורק בתחום אותו את לומדת (הנחיית קבוצות). בלימודי תואר שני, את נחשפת בנוסף גם לקורסים אחרים מתחום העבודה סוציאלית. הבדל נוסף ובעל משמעות הוא התעודה. במקומות עבודה מסוימים יש לעובדת היותך בעלת תואר שני יתרון גדול. כמו כן, תעודה המאשרת כי סיימת לימודי תואר שני מזכה אותך בעליה נוספת בשכר. יתרה מזאת, ישנם תחומי לימוד, שעל מנת להתקבל אליהם את צריכה להיות בעלת תואר שני (למשל: ביה"ס לפסיכותרפיה). לדעתי האישית, כדאי להרשם ללימודי תואר שני... שיהיה לך בהצלחה בכל דרך בה תבחרי, ענת

03/06/2005 | 10:31 | מאת: תמר

היי ליהי, לי יש תואר שני ולדעתי זה ממש מיותר!!!! זה אולי נשמע טוב יותר, אבל בתכל'ס זה לא שינה לי כלום, ובטח שלא את השכר!!! סה"כ יש לי עוד תעודה "לתלות על הקיר". אני מציעה לך ללמוד מה שבאמת מעניין אותך, ולא חשוב אם זה לימודי המשך או תואר נוסף. ואני אומרת את זה מניסיון, כי אני את הטעות הזו כבר עשיתי וגם שילמתי עליה הרבה מאוד כסף זמן מיותר.... בקיצור, תבדקי את האפשרויות בלימודי המשך (מה שנראה לי יותר פרקטי) ואת האפשרויות בתואר שני (שלדעתי לא יוסיף לך יותר מידי...אם כי תלוי באיזה תחום מדובר, כי בפסיכולוגיה למשל זה שונה לגמרי וגם הכרחי ע"מ להיות פסיכולוג...). שיהיה לך בהצלחה!!!! תמר

06/06/2005 | 16:29 | מאת: טלי וינברגר

ליהי שלום רב, רציתי לציין שאין תואר שני בהנחיית קבוצות אלא לימודי עבודה סוציאלית עם התמחות בקבוצות. בלימודים אלו יש לימודים כוללנניים יותר מאשר בלימודי ההמשך המתמקדים בהנחיית קבוצות בלבד. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית