כמה עומס?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/06/2005 | 23:07 | מאת: אמא לומדת

שלום התקבלתי לאחרונה ללימודי ההסבה של עבודה סוציאלית בחיפה. אני מחפשת בנות שלמדו או לומדות בלימודי ההסבה בחיפה עם ילדים חשוב לי לשמוע מהן על רמת העומס, עד כמה ניתן לשלב זאת עם עבודה חלקית במקביל וכדומה, אם יש מישהי שמוכנה להתכתב איתי בענין אשמח תודה

02/06/2005 | 18:53 | מאת: דני

שלום לך, אני אומנם לא אימא אבל אבא אני דווקא כן... אני מסיים כעת את לימודי העו"ס במסלול מלא. תוך כדי לימודים הצלחתי לעבוד במשרה מלאה (כמעט) ולעשות הכשרה מעשית (כחצי משרה) במקביל. כמובן שבמהלך הלימודים לא הפסקתי לתפקד כאבא וכבעל עם כל החובות (והזכויות) שכרוכות בכך. הרבה ארגון והתארגנות, עזרה והבנה רבה מצד אשתי שבלעדיה לא הייתי מגיע עד הלום. מסקנה, אפשר לעשות את זה ולך יהיו "רק" שנתיים של עומס, אבל מהיכרות עם אנשים אחרים במצבינו אני יודע שלא רק שזה אפשרי, אנחנו הסטודנטים שהם גם הורים, בשלים ומסוגלים להגיע להשגים יוצאים מן הכלל. שיהיה לך בהצלחה, דני

02/06/2005 | 22:06 | מאת: ניבה

שלום לך אני אמא לשלושה ילדים, כאשר את בתי השלישית ילדתי בתוך שנת הלימודים. הלימודים עצמם מדהימים לדעתי, העומס גם מאד גדול: הרבה מאמרים לקרא וההכשרה דורשת... אם אין לך עבודה במקביל (דבר שהוא בלתי אפשרי לדעתי- ללמוד עו"ס בשילוב עם עבודה ולהיות בו זמנית הורה), אז אם אין לך עבודה , אפשר לעבור את זה. לי יש תינוקת קטנה ואני לא מוותרת על הלימודים,,, קשה לי מאד מאד , אך אני לוקחת נשימה עמוקה לעוד שנה וזהו. אגב אני בתוכנית הסבה. בכל אופן , אני מאד נהנית ומאמינה שלמרות העומס ניתן ללמוד, הרבה בנות בשנתון שלי עם לפחות ילד אחד. בהצלחה

02/06/2005 | 23:49 | מאת: אמא לומדת

ניבה ודני תודה על התגובות עוד שמעוררות בי חשק רב ללכת ללימודים אבל התלבטות לגבי עבודה חלקית במקביל. ניבה האם יש אפשרות שאדבר איתך בטלפון, אני פשוט רוצה לשאול הרבה שאלות כדי לדעת כמה שיותר פרטים... ואני במצב דומה למצב שתיארת... המייל שלי מצורף כך שאת יכולה לענות לי ישירות או שתעני לי דרך האתר ושוב תודה.

מנהל פורום עבודה סוציאלית