ייעוץ להורים נבוכים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

25/05/2005 | 07:28 | מאת: נחום

אנו שמחים להזמינכם לקחת חלק ביום העיון השנתי של היחידה לטיפול בנפגעי אלכוהול והימורים, העוסק השנה בייעוץ להורים בנושא התמכרויות. הורים רבים עומדים תוהים, ולעתים אף חסרי אונים, נוכח התנהגותם של בני נוער וצעירים בכל הקשור לשימוש בחומרים ממכרים. בעיקר רב הבלבול נוכח שימוש הצעירים בחומרים ליגאליים כמו אלכוהול והשתלבותם במעגל המהמרים במשחקי ההגרלות השונים. מטרת יום העיון להציג את ממדי התופעה, לבחון את הדילמות העומדות בפני ההורים ובעיקר דרכי תקשורת יעילים במשפחה. יום העיון מיועד לעוסקים בתחום החינוך והייעוץ, לעובדים עם צעירים ובני נוער, לאנשי הטיפול והמניעה מתחום ההתמכרויות ולכל מי שהנושא קרוב לליבו. ---------------------------- יום העיון יתקיים ביום ד', כ"ג אייר תשס"ה, 1.6.05 בין השעות 09.00 - 15.00 במרכז הבמה, גני תקווה תכנית יום העיון 09.00 - 09.45 = התכנסות וכיבוד קל 09.45 - 10.15 = דברי פתיחה וברכות עו"ס איריס מורדקוביץ', מנהלת השירות להתמכרויות, משרד הרווחה מר שמואל דגן, יו"ר עמותת "אפשר" 10.15 - 11.00 = העצמה אישיותית וערכית של צעירים להתמודדות עם מבוכת ימינו ד"ר נמרוד אלוני, ראש המכון למחשבה חינוכית ומחזיק קתדרת אונסקו לחינוך הומניסטי, מכללת סמינר הקיבוצים. 11.00 - 11.10 = קטע מעבר 11.10 - 11.30 = זירת עבירה חדשה – המחשב כאמצעי להימורים, לסמים ולמסיבות אלכוהול סנ"צ סוזי בן ברוך, ראש מדור עבריינות נוער, אגף חקירות ומודיעין, במשטרת ישראל 11.30 - 12.00 = התקשורת בין הורים לילדים – מתרבות ה-SMS ועד למורדים גב' שלי גפן-קושילביץ', דוקטורנטית ומרצה לתקשורת, האוניברסיטה העברית, ירושלים. 12.00 - 12.30 = הפסקה – ארוחת צהריים קלה 12.30 - 13.00 = ייעוץ באמצעי התקשורת – סיכויים וסיכונים גב' ורדה רזיאל-ז'קונט, פסיכולוגית 13.00 - 13.30 = הרהורים על גיוס הורים גב' רות גנאל, .M.A, מומחית למניעת שימוש בסמים בקרב מתבגרים 13.30 - 13.40 = קטע מעבר 13.40 - 15.00 = רב שיח – מתבגרים מול מבוגרים ואנשי מקצוע משתתפים: גב' ליפשיץ ריקה, אמא של 4 מתבגרות מר כהן נפתלי , אבא של נערה מתבגרת אנה זמנסקי, תלמידת שכבת ט', פתח תקוה חגי הלמן, תלמיד שכבת י', ירושלים גב' אסתי גרוס, מדריכה, משרד החינוך עו"ס שרית ברבש, מנהלת המרכז לנפגעי אלכוהול, אשדוד מנחה: מר אורי אילני, מפעיל תכניות הסברה ומניעה לצעירים ולמבוגרים פרטים והרשמה – טל/פקס 03-6733228

25/05/2005 | 09:24 | מאת: טלי וינברגר

לפי התוכנית נראה כי הוא יהיה מקיף ומעניין. בהצלחה. טלי

15/06/2005 | 18:40 | מאת: חמי

שלום רב, אנחנו הורים מודאגים וחרדים מאוד מבקשים את עצתכם למקרה הבא, בננו בן ה-15 בבא וסיפר לנו שבחודשים האחרונים נהג הוא וחבריו לקחת את רכבנו בלילות בעת שאחנו ישנים ולהסתובב בשכונה, כל פעם עם רכב של אחד ההורים מבין ארבעת הילדים. באחד המקרים בהם בננו לא היה מעורב עשו חבריו תאונה בה הרכב ניזוק קשה והילדים יצאו ללא פגע. כנראה ממצוקה בה בננו היה הוא בה והתוודה למעשיהם ומעשיו,למרות שבעת התאונה הוא לא היה מעורב. קבלנו שוק והלם, הסברנו את ההשלחות הטרגיות העלולות היו לקרא להם, שוחחנו רבות במשך שבועיים והיינו משוכנעים שהמסר נקלט. הבן נשבע שבעקבות התאונה של חבריו עד גיל הרשיון לא יעז לגעת ברכב. לתדהמתו ולצערנו רק חלפו שבועיים והוא שוב נטל את הרכב לנסיעה בשכונה ואנו גילינו זאת באמצע הלילה, הוא התנצל, הצטער , אמר בכנות שהוא מרגיש שהתמכר לכייף שבנהיגה. אנחנו בהלם, לא יודעם מה לעשות, זה לא נראה הגיוני להכות ילד בן 15 זהו ילד רגיש, ספורטאי מצטיין בקנ"מ ארצי, בוגר נפשית, אבל תמיד זיהינו אצלו בעיה של קבלת גבולות, בודק גבולות, מה עושים ? אך מגיבים ? באיזה סוג עונש חינוכי אפשר לנקוט ? אנא עזרו בעיצה, או כוונו אותנו למי לפנות. בתודה הורים מודאגים.

מנהל פורום עבודה סוציאלית