מהו השכר של עובד סוציאלי?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

05/05/2005 | 01:08 | מאת: מעיין

שלום. אני מאוד אוהבת את התחום העבודה הסוציאלית ומעונייינת ללמוד אותו. אך כל מכריי אינם מרוצים וטוענים שהשכר הינו שכר מינימום. האם השכר באמת 18 ש"ח לשעה? שכר מינימום??? אשמח לקבל פרטים.. תודה

09/05/2005 | 16:51 | מאת: טלי וינברגר

מעיין שלום רב, שכרו של העובד הסוציאלי באמת אינו מן הגבוהים בשוק העבודה, אולם למיטב ידיעתי גם אין מדובר ב 18 ש"ח לשעה, אלא השכר הממוצע הוא כ 25 ש"ח לשעה, בעוד שרבים מהעו"סים מרויחים יותר. שכר זה כמובן אינו השכר הבסיסי אלא מורכב מתוספות שונות כגון: שירות צבאי נחשב כוותק מקצועי, תוספת עבור כוננויות ועוד, כל אחד לפי מקום העבודה הספציפי שלו. בעיניי, מי שהולך ללמוד עבודה סוציאלית ומחליט להמשיך לעסוק בתחום עושה זאת מתוך אמונה באידיאל וברעיון של העזרה לאחר, הכסף הוא שולי. ונכון הדבר שיהיו רבים שיתרעמו על דבריי, כי הרי עם אידיאלים לא הולכים למכולת, אך מאידך עו"ס מסתפק במועט, ולמועט הזה בדיוק מספיקה המשכורת. נו שוין, נראה מה יגידו... שיהיה לך בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית