עובד סוציאלי קליני לעומת פסיכולוג קליני

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/04/2005 | 01:00 | מאת: אמירה

שלום. אני חושבת ללמוד תואר ראשון בעבודה סוציאלית, וממש לא מבינה כלום כמעט בנושא. אני מאוד מבולבלת, וממש מחפשת עזרה וייעוץ. מצטערת על השאלות הבורות... הבנתי שעובדים סוציאליים, אפילו בעלי תואר ראשון יכולים לפתוח קליניקה פרטית ולטפל באנשים. יש לי שלושה שאלות שמאוד אשמח אם מישהו יענה לי עליהם ויעשה לי סדר בבלאגן. 1. מדוע שבן אדם יעדיף ללכת לעובד סוציאלי קליני, במקום לפסיכולוג? (לי ידוע שפסיכולוג זה יותר מעובד סוציאלי מבחינת מה שהוא למד). 2. האם גם עובד סוציאלי ,בעל תואר ראשון בלבד בעבודה סוציאלית, יכול לקבל אליו באופן פרטי אנשים לטיפול, ולאיזה טיפול בכלל?? הרי הוא לא פסיכולוג?? 3. מהו השכר שעובד סוציאלי רגיל או עובד סוציאלי קליני בממוצע מרוויח לשעה באופן פרטי, לעומת השכר של פסיכולוג?? מצטערת על האורך, ת ו ד ה לכולם

20/04/2005 | 10:35 | מאת: טלי וינברגר

אמירה שלום רב, שאלות דומות לשלך נשאלו פה בעבר מספר רב של פעמים. לכן אני אענה בקצרה על שאלותיך, ואת התשובות המפורטות יותר תוכלי למצוא את תעשי חיפוש בפורום. ובכן, לשאלותיך: 1. כל מטפל "רוכש" לעצמו מטופלים בזכות מטופלים אחרים שהטיפול אצלו היה להם מועיל, בזכות קשרים עם מטפלים אחרים, בזכות תחום התמקצעות מסויים וכו'. אין שוני מהותי בין שני התחומים פרט לעובדה שיש אנשים שיעדיפו ללכת לפסיכולוג מטעמים אישיים כאלו ואחרים. ההבדל המהותי הרישמי בין פסיכולוג קליני לעו"ס קליני (מעבר למסלול הלימודים השונה ברמת ההתמקצעות ועומק הלימוד) הינו שפסיכולוג רשאי לערוך איבחונים ומבחנים פסיכולוגיים שונים, ועו"ס קליני לא רשאי. 2. כן. כל אדם למעשה, בין אם הוא עובד סוציאלי או עובד בסופר מרקט יכול היום לפתוח קליניקה. אין עדיין שום חוק האוסר על כך. רק אצל הפסיכולוגים החוק ברור, וחל עליהם איסור לעבוד בטרם סיימו את התואר השני. כל זאת תקף כל עוד לא הועבר בארץ "חוק הפסיכותרפיה" שמטרתו לתקן פירצה זו שקיימת בחוק, ואשר שרלטנים רבים משתמשים בה. 3. מבחינת השכר, בשירות הציבורי השכר דומה בין שני התפקידים. מאידך במגזר הפרטי השוק פרוץ והמחירים נעים בין 200 ועד מעבר ל 1000 ש"ח עבור פגישה טיפולית בת 50 דקות. אין הבדלים ברורים בין עו"ס לפסיכולוגים בשוק הפרטי, אלא כל מטפל לוקח לפי ראות עיניו. בהצלחה, טלי

30/12/2008 | 17:42 | מאת: KEREN

האם חייבים לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית או שניתן לסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה ולעשות השלמה של קורסים ולהיות עובדת סוציאלית קלינית ע"י כך? כמה זמן הקורסים נמשכים של עבודה הסוציאלית אחרי התואר? קרן

מנהל פורום עבודה סוציאלית