הסבה לעבודה סוציאלית באוניברסיטה או במכללה?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/04/2005 | 00:05 | מאת: עילית

שלום. אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה, ומעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. באוניברסיטאות הבנתי שכבר הסתיימה ההרשמה, ולכן אני חושבת על מכללה. שאלתי היא: האם תואר במכללה נחשב לפחות ערך לעומת תואר מאוניברסיטה? והאם קשה לסיים במכללה בממוצע גבוהה? זה מאוד חשוב לי בגלל שאני מתכננת להמשיך לתואר שני בתחום. וחשוב לי לדעת שאוכל להתקבל. אשמח לשמוע תגובות ודעות. תודה

19/04/2005 | 08:29 | מאת: אני

שלום עילית, אני יודעת שלפחות חלק מן המכללות הן שלוחות של אוניברסיטה זו או אחרת. כיוון שכך, אני מניחה כי ממוצע גבוה יאפשר לך להתקבל בהמשך לתואר שני במסגרת האוניברסיטה. אם מדובר במכללה מוכרת, אני מניחה כי התואר אינו נחשב פחות ערך. לשאלתך אם קשה או לא להוציא ממוצע גבוה, סביר להניח כי הדבר תלוי במידת השקעתך בלימודים. כלל זה תקף כמובן גם ללימודים באוניברסיטה... בהצלחה, אני

31/05/2005 | 13:55 | מאת: זהבית

הי עלית. במהלך חיפוש באינטרנט הגעתי לפורום ולשאלתך בנושא הסבה לעבודה סוציאלית. אני מסיימת השנה תואר בסוציולוגיה ומדעי המדינה ומעוניינת גם כן בהסבה לתחום העבודה הסוציאלית. האם עשית בירורים בנושא? אשמח אם תוכלי לענות לי לגבי תוכניות שונות שבדקת עליהן ומה החלטת לעשות בסופו של דבר. תודה וביי, זהבית

20/04/2005 | 10:46 | מאת: טלי וינברגר

עילית שלום רב, למיטב ידיעתי אין שום הבדל בין לימודי הסבה במכללה או באוניברסיטה. הקבלה לתואר שני מתבססת על ממוצע ציונים (שאותו עליך להשיג בין אם תיהי במכללה ובין אם באונ') וכן על העבודה המעשית בפועל. אם זה הכיוון שאת רוצה, לכי למכללה. לא נראה לי שזה משנה. שיהיה בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית