מחשבות כפיתיות - יש פיתרון ?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

08/03/2005 | 10:43 | מאת: אלמוני

-------------------------------------------------------------------------------- שלום יש לי בעיה שאני אומר כל הזמן נודר ... או כשאני נמצא ליד מישהי אני אומר : הרי את.... - מה שאומרים בחתונה. ואני מנסה לצאת מזה. הבעיה שלי שפשוט אמרתי בלב פעם נודר.. ואחר כך עוד פעם ואז זה הפך למחלה ואותו דבר שהייתי אומר הרי את... ואז זה הפך לכמו מחלה שאני מנסה כשאני רואה מישהי לא לחשוב על זה ואז בעצם כמו שכתוב במה ששלחת כשנלחמים בזה והמחשבה אי אפשר לנצח אלא רק על ידי התעלמות מהמחשבה למרות שהייתה נוראית. זה קורה לי כשאני אוכל, מצחצח שיניים ובכלל בכל דבר ולמה... כי לפני שאני עושה זאת אני מנסה להשתדל לא לחשוב על זה וכמובן נכשל כי אני מנסה להילחם בזה. הבעיה היא למה : כי כשאני אוכל ותוך כדי אומר בלב נודר או נודר לא (אגב נודר לא אני אומר כמניעה - וזו הטעות במקום להמשיך לחשוב ניסיתי להילחם במחשבה) ואז אני מפחד שזה נדר כי אני אוכל ומזיז את הפה בזמן האוכל ומפחד שנדרתי- וגם כשאני אומר הרי את בזמן שאני רואה מישהי או אוכל אני מפחד שיש התחייבות כלפינו ואלו בעיקר הבעיות. אני מפחד מהמילה נדר והמילה הרי את.... אני למדתי ממה ששלחו לי במאמרים שזה מעיד על 2 יצרים ואסור להילחם ביצר הזה אלא לתת לו לעבור ולחלוף ולא להתמודד מולו. שכשזה קורה לי באותו רגע אני אומר לעצמי לא להילחם - כי אם אלחם זה יינצח ולא יעבור. אך בעצם מה זה אומר ? האם זה נחשב נדר לגבי מה שרשמתי לך? האם כשאומרים הרי את .. בלב ובמחשבה ותוך כדי אוכל ושתיה - מה זה אומר מבחינת ההלכה והתורה ? זה מה שחשוב לי. וזה משגע אותי למרות שאמרו לי שלא. עזרה........ הבעיה שלפעמים זה ממש כפייתי וכאילו תקוע בגרון תודה.

08/03/2005 | 22:32 | מאת: a

שלום רב, בעניין ההלכתי כדאי לך לפנות לאתר שו"ת, כמו אתר 'ישיבה' או 'חברים מקשיבים'. ניתן לחפש גם דרך מנוע החיפוש של מורשת. אולי שם גם יוכלו לתת לך עצות מעשיות מנקודת מבט נוספת. בהצלחה

03/04/2005 | 17:41 | מאת: טלי וינברגר

לאלמוני שלום רב, לגבי השאלה ההלכתית איני מתמצאת בנושא, ויהיה עליך לחפש תשובה הלכתית במקום אחר, המתמחה בעניין. לעניין מכתבך - ניכר כי אתה סובל מהפרעה אובססיבית. הפתרון לכך הוא בטיפול המיועד לכך. עליך למצוא מטפל מתאים לבעיה זו, וכך תוכל להתמודד עם הבעיה בצורה הטובה והיעילה ביותר. בדרך כלל הבעיה אינה נעלמת לבד, אלא בטיפול. חבל על הסבל שאתה עובר עם עצמך. גש לטיפול! בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית