הסבה לעו"ס ?!

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

28/02/2005 | 14:08 | מאת: מירב

הי לכולן, אני כבת 30 בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש ומאז סיום לימודי (2002) עסקתי בתחום כוח האדם. כיום עברתי לתחום האדמינסטרציה ומשאבי אנוש ואיני מוצאת את עצמי בתחום ועל אחת כמה וכמה אינני מקבלת תמורה סיפוק בכלל. בשנתיים האחרונות חשבתי רבות על הסבה לעו"ס אך כל פעם נתקלתי במחסום אחר, ועכשיו אני שוב חושבל על כך. בנוסף לכך חשוב לי לומר שאני אחרי גירושים וכרגע נמצאת בביסוס מערכת יחסים חדשה שבזמן הקרוב תוביל לנישואים וכמובן ילדים..(מבינתי THE SOONER THE BETTER? שאלתי: האם ניתן לשלב את לימודי העו"ס, שלמיטב הבנתי הם שנתיים כהסבה לבוגרי מד"ה, עם בניית התא המשפחתי... האם ניתן לשלב הריון וכמובן לידה עם הלימודים.... ושאלה נוספת: היות וסיום הלימודים יתרחש אני מאמינה לקראת לידת הילד הראשון מהם הסיכוייםי למציאת עבודה "כאמא טריה" ?! אשמח לשמוע גם על בוגרות הסבה של עו"ס ? איך הלימודים ? האם אפשר לשלב עבודה ? וכל מה שאתן יכולות לספר. תודה רבה המתלבטת

03/03/2005 | 15:12 | מאת: עינת

למתלבטת שלום! אני לא אחרי התואר וגם לא בהסבה, אבל אני כרגע עושה תואר ראשון בעו"ס- ולגבי כול שאלותייך אני חושבת שכן- אין בעיה לא בלהקים משפחה ולא בלהביא ילדים- השאלה היחידה היא איפה תלמדי- אני למשל לומדת במכללת אשקלון- שלושת רבע מהכיתה שלי הן דתיות לאומיות -רובן בנות19 שרק התחתנו וחצי מהן בהריון- (שלא תביני לא נכון ממש אין לי שום דבר נגדן) אני רק רוצה להדגיש שהן- גם שומרות שבת- דבר שמשפיע על זמנן הפנוי - מבחינת לימודים, וגם בהריון - ויוצאות לחופשת לידה וחלקן מניקות (עם משאבה או מה שזה לא יהיה- אני לא יודעת כל כך)- אבל מה שאני כן יודעת זה שבמכללה שאני למשל לומדת בה- זה רק יומיים בשבוע לימודים- אומנם מהבוקר עד הערב אבל במרוכז- ועוד יום הכשרה מעשית (כן כבר מהשנה הראשונה סטז)ונכון שמשנה לשנה ומדים יותר אך אני לא רואה שום בעיה- יש המון בחורות שנכנסות להריון ובכל זאת לומדות- כל מה שאת צריכה לעשות לפי דעתי זה להתאים את מקום הלימודים אלייך ולא להפך- ישנן מכללות/אוניברסיטאות עם ימי לימודים מרוכזים יותר - וגם תבדקי את האפשרויות לאמהות בהריון בזמן הלימודים- זה רשום בספרי ההרשמה של כל אוניברסיטה. בכל מקרה אני חושבת שכדי שתלכי על זה- אם לא עכשיו אז מתי?!?!?!?!? ולמה לדחות ולדחות- יש הרבה שעושות את זה ואני חושבת שזה אפשרי .......

06/03/2005 | 09:49 | מאת: טלי וינברגר

מירב שלום רב, אני מאמינה שלא יהיה לך פשוט לשלב את חיי המשפחה המתהווה יחד עם הלימודים, אבל אני מכירה לא מעט בחורות שעשו זאת, וצלחו את הדרך בהצלחה יתרה. לכי עם מה שאת חושבת שזה יהיה נכון עבורך להיום... המחר יבוא ממילא! שיהיה בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית