בעיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

31/01/2005 | 14:16 | מאת: אמא

יש לי ילד בן 10 עוד מעט, והוא ילד נורא עצבני..הוא לא מספר לי מה עובר עליו בכיתה ומה קורה עם החברים שלו ..את כל המידע הזה אני שומעת מאימהות אחרות של ילדים בכיתה והם מספרות לי שיורדים עליו וצוחקים עליו. הוא שמן וילדים כמו ילדים תמיד ימצאו את הקורבן.. איך אני יכולה לעזור לו?ולגרום לו לספר לי?? נ.ב ילד אחד צחק עליו שהוא שמן והוא הלך לשירותים ובכה.. בבית הוא בכלל לא רגיש וכל הזמן עצבני וצועק ותוקפני לכולם.. יש קשר?..

02/02/2005 | 12:24 | מאת: טלי וינברגר

לאמא שלום רב, אני מבינה את הצורך שלך לדעת מהעובר על הילד שלך, ולגונן עליו. האם ניסית ליצור קשר עם המחנכת שלו? מה היא רואה במשך היום בבית הספר? להערכתי כצעד ראשון יש לערב את המחנכת בכיתה של בנך ואולי אף את היועצת. שתי סמכויות אלו יוכלו לתת לך את המידע על בנך, וכמו כן גם להדריך אותך לגבי התנהגותו בבית ומחוץ לשעות בית הספר. כמו כן את יכולה אף להשתמש בפסיכולוג של בית הספר (צריך לברר דרך היועצת ) ולהתייעץ עימו. בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית