שאלה לטלי בנושא עבודה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

27/01/2005 | 13:22 | מאת: חני

טלי שלום, הנני בת 46, סיימתי את לימודיי בעבודה סוציאלית.מבחינתי זו הגשמת חלום. מאז ומתמיד קינן בי החלום ללמוד עבודה סוציאלית,וכשילדיי בגרו חשתי בשלה ומוכנה ללמוד עו"ס. לאחרונה קיבלתי הודעה מטעם אוניברסיטת בר-אילן, שזכאותי לתואר מותנית בקבלת פטור בהבעה עברית.( רק בבר אילן קיימת דרישה כזאת, גם לבעלי בגרות ישראלית).על מנת לקבל פטור עליי לעבור בחינה בסדר גודל של בחינת בגרות (אני לא מגזימה).מיותר לציין את תחושותיי לגבי זה, אני כל כך משתוקקת להתחיל לעבוד, ושאלותיי אלייך: 1.מה הם סיכויי למציאת עבודה לאור גילי ? 2.האם ניתן להתחיל לעבוד בטרם קיבלתי את התואר באופן רישמי? אודה לך מאוד על תשובתך, בתודה מראש חני.

02/02/2005 | 12:48 | מאת: טלי וינברגר

חני שלום רב, ראשית אני רוצה לברך אותך על סיום הלימודים (כמעט) ועל הגשמת החלום. אני מאמינה שזה לא קל באמצע החיים להתחיל ללמוד משהו אחר ולשנות את החיים, אבל ללא ספק זהו גם שינוי מעמיק ומפתח. ולגבי שאלותייך: לגבי הסיכויים למצוא עבודה אני מאמינה שבמקומות מסויימים אפילו תיהיה לך עדיפות על פני צעירות שזה עתה סיימו את לימודיהן והתחילו לחיות...אולם המצב הכללי של שוק העבודה כעת גרוע, אז אל תקחי את זה אישית... :-) ולגבי שאלתך השניה, אזי אין אפשרות לעבוד בטרם קבלת האישור הרישמי על סיום החובות של התואר. ואגב, מהכרותי את מבחן ההבעה העברית בבר אילן, אני רוצה לעודד אותך ולספר לך שאין לך ממה לחשוש. אם סיימת את התואר, אזי הבחינה הזו תעבור לך בקלות בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית