חוק חינוך חובה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

17/10/2004 | 19:24 | מאת: תאיר

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים, אבל אני לא יודעת למי לפנות וחשבתי שאולי תוכלו לעזור או להציע לי מקומות נוספים אליהם אני יכולה לפנות. אז הנה קצת רקע: מכיתה א' אני סובלת בבי"ס. זה לא קשור לבי"ס בו למדתי בגלל שזה בין בתי- הספר הטובים שיש, לדעתי לפחות, ואני רואה איזה עבודה טובה המורים עושים ואת התמיכה שלהם כלפי התלמידים (גם התלמידים תומכים מאוד במי שקשה לו). אבל בכל זאת לי מאוד קשה, כנראה שאני לא בן- אדם שמתאים למסגרת הזאת, מתחילת השנה כמעט כל יום אני בוכה לפני שנרדמת- כשחושבת שמחר מחכה לי עוד יום של סבל בבי"ס. השהות בבי"ס סוגרת אותי וגורמת לי להיות אדם מופנם ועצוב ואט אט מכבה בי את התקווה שיכול להיות יותר טוב. אז חשבתי שאולי כדאי נסות משהו אחר. למשל ללמוד בבית. אני בכיתה ט', ואני יודעת שיש חוק חינוך חובה עד סוף כיתה י', אבל אני בן אדם שמאוד אוהב ללמוד לבד בבית, אני עושה את זה הרבה בחופשים וסופיי שבוע- דרך האינטרנט, ספרים ואנשים מהישוב שלי. אז אולי אני יכולה ללמוד בבית ולעשות כל כמה זמן מבחנים של כיתה ט', כדי לראות שאני לא יורדת ברמה יותר מדי. רציתי לדעת אם יש סיכוי שזה אפשרי ואם אתם יודעים ממי ואיך אני צריכה לקבל אישור מיוחד שיאפשר לי זאת. תודה רבה מראש, תאיר

18/10/2004 | 07:15 | מאת: טלי וינברגר

תאיר שלום רב, נשמע שאת בחורה מאד רציונלית ויודעת מה טוב לך. לצערי אינני יודעת מהם החוקים לפרטי הפרטים, אבל אני יודעת כי קיימת מגמה של "חינוך ביתי" בארץ, רק שאינני יודעת מי מוביל את העניין, באיזה גילאים מדובר ועוד. להערכתי הטוב ביותר הוא לנסות ליצור קשר עם משרד החינוך (דרך האינטרנט או טלפונית) ולבדוק את הדברים. מאחלת לך הצלחה בהמשך, שלך, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית