אנא- זקוקה לעזרה דחוף!

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

13/10/2004 | 08:43 | מאת: סיגל

שלום רב, לקרובי משפחתי יש בעיה חמורה ואינני יודעת למי לפנות, אנא תפנו אותי לגוף במדינה שמטפל בבעיות כאלה. והנה פרוט: זוג בני 70 שאימצו 2 ילדים, כיום הבן בן 29 והבת בת 25 טובי לב שגידלו אותם באהבה ונתנו להם את נשמתם.תקופה ארוכה הבת גונבת ממקומות העבודה ומסולקת מהם (כביכול ללא ידיעת ההורים- אך הם גילו זאת לבד). מתנהגת בגסות להורים אף על פי שהם מחזיקים אותה בביתם, מחבקים אותה תמיד ומנסים להגן עליה (נמנעים מלהתעמת איתה). בנוסף היא מאיימת כל הזמן שתתנקם בהם כשהם מנסים להתערב. עליי לציין גם שהבת מסתובבת עם גבר מפוקפק מבוגר ממנה. לאחרונה פרצו לביתם וגנבו כסף ויש סיכוי גדול שהבת היא זו שביימה את הפריצה וגנבה את הכסף. בנוסף מדי פעם נעלמים כספים מארנקם של ההורים. לפני כשבועיים נודע להורים (לא ממנה) כי סולקה ממקום העבודה האחרון לאחר שצולמה גונבת כספים מתיקי חבריה לעבודה וכניראה לאחר שמקום העבודה עירב את המשטרה היא הודתה בפני המשטרה על מעשיה. לא ידוע למשפחה מה המשטרה מתכוונת לעשות וכיצד יטפלו במיקרה שלה. ההורים חסרי אונים, ולא יודעים כיצד לנהוג. מצד אחד לא רוצים לריב איתה מפני שהיא מאומצת ויש להם את הפחד כי תקום ותלך ומצד שני בההתנהגות שלה עוברת כל גבול, היא מרוששת אותם (גם ככה בקושי מתקיימים מבחינה כלכלית) ופוגעת בהם בריאותית ונפשית. אנא, בתור בת משפחה שעובדת עיצות, עזרו לי. למי אוכל לפנות שיעזור להורים מסכנים אלה לטפל בבעיה שינחה אותם כיצד לנהוג. הם במצוקה נוראית (לא טיפול פסיכולוגי של הבת כי היא כמובן לא תסכים ללכת) מודה מראש מקרב לב, סיגל.

16/10/2004 | 12:53 | מאת: טלי וינברגר

סיגל שלום רב, לפני זמן מה נשאלה כאן שאלה זהה כמעט, ואת יכולה לנסות לחפש קצת בפורום ולראות את התשובות דאז, הן לא ממש השתנו עד היום. ובקצרה אענה שעל ההורים לנקוט בגישה נוקשה וברורה, ולהשתמש ברשויות החוק לצורך כך: להגיש תלונה במשטרה על פריצה ולספר לשוטרים את חששותיהם שזו ביתם, לפנות לרשויות הרווחה ולדרוש מהם התערבות במקרה, ואף לדרוש את הוצאתה מהבית בגין התעללות בהורים ופגיעה בהם. צעדים שכאלה עלולים להרתיע את הבת, ויחד עם זאת, גם אפשר לחייבה להגיע לטיפול, ובתמורה להעניק לה "זכויות" מחודשות בבית ההורים. כל זה מחייב עירוב של רשויות הרווחה והמשטרה כצעד ראשון. אבל שוב אני אומרת, התפקיד הקשה ביותר כאן הוא של ההורים, ועליהם ראשית להתגבר על החשש שמא ביתם תפנה להם את גבה, זה יהיה לטובתם ולטובת ביתם המאומצת כאחד. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית