שאלות על עו"ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/09/2004 | 19:15 | מאת: 12345

אני מטלבטת האם ללמוד עו"ס או פסיכולוגיה. ע"וס בהחלט מושך אותי מכמה סיבות. אבל השם הלא טוב שיצא למסגרת הזאת מרתיע, בנוסף קראתי פה קצת ונראה שגם התגמול לא פשוט. ויש גם את העניין של התואר השני שאי אפשר ללמוד ישר אלא צריך לעשות הפסקה ואני ישר חושבת שאחרי שנכנסים למעגל התעסוקה (ואולי חתונה וילדים) ממש קשה לחזור לתואר שני ככה באמצע החיים. אז יש לי כמה שאלות ואני אודה אם תתיחסו : 1. איך הימודים עצמם ,האם הם מעניינים הם קשים ? 2. איך העבודה עצמה? 3. מהו התהליך לתואר שני? 4. האם בעו"ס לא שמים דגש על התפתחות נפשית כמו ששמים בפסיכולוגיה? 5. מה הסיכוי להתקבל לביה"ס לפסיכותרפיה דרך עו"ס סליחה על ההתנפלות ואני אודה לתשובות כי לצערי אני לא מכירה עו"ס .

02/09/2004 | 17:36 | מאת: איילת

קבלי טיפ מסטודנטית לשעבר לעו"ס: תבחרי טוב טוב איפה ללמוד, רצוי באוניברסיטה. יש הכשרה מעשית במהלך הלימודים ואם את נופלת על מדריכה לא טובה, הלימודים שלך יהיו סיוט אחד ארוך, וזאת אם בכלל יתנו לך להמשיך. קחי בחשבון שאם מדריכה תחשוב שאת לא מספיק טובה או מתקדמת (וגם רק אם את בשנה ראשונה) את בחוץ. עבודה סוציאלית זה המקצוע היחיד שאין לך שליטה על הלימודים, וזה מנסיוני האישי ונסיונם של עוד לא מעט אנשים ששמעתי וראיתי מקרוב. זה לימודים בעבודה סוציאלית. תחשבי טוב טוב.

05/09/2004 | 21:56 | מאת: דקלה

היי איילת, את רוצה להגיד לי שאם אין כימיה בינך לבין המדריכה אפשר להפסיק לך את הלימודים? אני מתחילה ללמוד עכשיו בבר אילן ונאמר לנו שרק במקרים קיצוניים קורה שמפסיקים לסטודנטים את הלימודים בגלל העבודה המעשית...

03/09/2004 | 11:43 | מאת: גדי

אינפורמציה על עבודה סוציאלית אפשר למצוא באתר העו"סים חפשי בגוגול

06/09/2004 | 12:14 | מאת: 12345

הייתי שם ולא קיבלתי מספיק מידע... אבל תודה בכל זאת.. בנוסף אם יש מישהו שיוכל לספר לי באופן אישי על איך זה באמת... זה ממש ישמח אותי

מנהל פורום עבודה סוציאלית