ביבליותרפיה.

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

16/08/2004 | 13:20 | מאת: אורית

היי. מי נקרא בבליותרפיסט? ז"א, מה ההכשרה של מטפל כזה? . למיטב ידיעתי אין תואר בב"ב . תודה.

16/08/2004 | 17:06 | מאת: מרי

היי אורית, קיים תואר בביליותרפיה באוניב' חיפה, אלא שהוא עדיין לא מוכר. כלומר, יש וועדה מלווה שאמורה לאשר את התואר ולהכיר בו (או לא) בסוף התהליך. כשביררתי (בחודש ינואר 2004בערך) לא ידעו להגיד לי מתי זה יוכר כתואר לכל דבר. בכל אופן, אני יודעת שזה מסלול ארוך (שנתיים לימודים, בהנחה שאת לא צריכה השלמות בספרות, בפסיכולוגיה וחינוך, ועוד שנה של פרקטיקום שצריכים לקבל עליה אישור ממשרד הבריאות, אם אני לא טועה). שמעתי שיש איזשהו קורס / השתלמות באוניב' תל-אביב, אבל אני לא בטוחה אם זה במסגרת תואר בספרות או בחינוך (אני לא סגורה על זה) או שזוהי השתלמות במסגרת לימודי החוץ שלהם. כדאי לברר, אם כי אני לא בטוחה שזה מה שיסמיך אותך להיות ביבליותרפיסטית. נראה לי שאוניב' חיפה מעניקה את ההכשרה המתאימה ביותר, אבל כדאי לברר. אולי השתנו דברים מאז. אם את מתעדכנת בנושא ומקבלת פרטים חדשים / שונים - אשמח אם תשתפי. אני גם מאד מתעניינת בתחום. תודה ובהצלחה, מרי

16/08/2004 | 20:49 | מאת: אורית

היי. אני מתחילה בנובמבר קורס ב"ב בבר אילן . הקורס סמסטרילי אבל יתכן שיהפוך לשנתי. השאלה שלי היתה לא לגבי איפה אפשר ללמוד אלא מי נקרא בבליותרפיסט. לא נראה לי שאחרי קורס כ"כ קצר אפשר "להתהדר" בתואר בבליותרפיסט,מצד שני ישנם מטפלים המציגים עצמם כאלה וכאמור עד היום אין מקום שמלמד את זה לתואר שני,אז איך זה מסתדר?!

16/08/2004 | 22:50 | מאת: טלי וינברגר

אורית שלום רב, קבלי קישור לפורום ביבליותרפיה: http://www.yahat.org/2002/showForum.asp?forumId=3&pageId=1 את יכולה לשוטט קצת באתר הזה של יה"ת, ותמצאי שם גם מידע שאולי יעזור לך. מקווה שתמצאי תשובות לשאלותיך, ואת תמיד מוזמנת לכאן להמשיך ולשאול. בהצלחה, טלי

17/08/2004 | 09:54 | מאת: אורית

שלום. הבעיה עם הפורומים של יה"ת שהם לא ממש פעילים. שאלות אפשר לשאול שם,לגבי התשובות זה כבר סיפור קצת שונה. לכן,אם תוכלי לענות לי על השאלה מנסיונך,אשמח.

מנהל פורום עבודה סוציאלית