אנא עצתך.

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

15/08/2004 | 11:46 | מאת: סיגל

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי בעיה שיש למכרים, ופשוט כואב לי להסתכל מהצד ולא לעשות כלום. בחורה מאומצת מגיל ינקות שגדלה עם הורים מקסימים וטובי לב. בשנים האחרונות נודע להם על מספר גניבות שבוצעו על ידה במקומות שונים, ועל חבר מפוקפק שהיא מסתובבת איתו. בשנה האחרונה גרה לבד ועתה חזרה הביתה כניראה בשל מצוקה כספית. בשנה האחרונה היו 2 מיקרי פריצה לדירה של ההורים, וגניבת כסף שהאחרון התרחש לפני מספר ימים. לא השאירו סימני פריצה והמשטרה טוענת שנכנסו דרך הדלת, לא הפכו את הבית אלא רק מסביב למקום המסוים שבו מצאו את הכסף, והפריצה בוצעה בדיוק בשעתיים הבודדות שההורים לא היו בבית, פשוט לקחו את הכסף-שידעו פחות או יותר איפה נמצא, והסתלקו. אני כמעט בטוחה שבתם אחראית לפריצה הזו ולא אתפלא אם היא גם אירגנה את הקודמת. אני מאמינה שההורים גם חושדים בה אך מפחדים להאשים את בתם מתוך דאגה עמוקה וכנה לה. כל השנים הגנו עליה למרות שידעו שהיא מבצעת דברים לא כשרים וקיבלו אותה הביתה חזרה בזרועות פתוחות. תמיד היה להם החשש שהיא תקום ותעזוב אותם בגלל שהיא מאומצת (למרות שהיה עדיף אם היתה עושה כך) מה אפשר לעשות במיקרה כזה? כיצד אפשר לעזור להורים המסכנים האלה שהילדה הזו ממררת להם את החיים? האם אני בתור קרובת משפחה יכולה לעזור? (ולא בדרך של דיבור עמה כי זה לא יעזור) למי אפשר לפנות לעזרה ? אודה מראש על תשובתך.

16/08/2004 | 23:16 | מאת: טלי וינברגר

סיגל שלום רב, לא סיפרת מה גילה של הבחורה, אך אני יכולה לשער כי היא כבר בגירה, ומעל גיל 18. אני יכולה להבין את החשש של ההורים המאמצים פן ביתם תנטוש ותעזוב, אבל הפחד הזה משתק אותם ולמעשה תורם להמשך היחסים הלא בריאים של ההורים עם ביתם. כמו בכל משפחה, בלי שום קשר לנושא האימוץ, כאשר יש דבר דומה, על ההורים לשים גבולות ברורים ונוקשים, וכמו כן לעמת את ביתם עם מה שהם יודעים. כדאי לעשות ענימות זה בעזרתו של איש מקצוע, ולדאוג גם לבת שתיהיה לה האפשרות לפנות לעזרה מקצועית, ולהעזר. הדבר החשוב הוא לזכור שלא להתייחס למעשי הבת כמוהו כהודאה על כך שהמעשים לגיטימיים. הפחד מנטישת הבת משתק את ההורים מעשיה ומהצבת גבולות ברורים. הצבת גבול אינו מעיד על חוסר אהבה, אלא מבהירה לצד השני שגם ההורים הם בני אדם ואין לפגוע בהם. זה לא מצב קל, ולכן רצוי להיעזר באיש מקצוע. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית