הסבה לעו"ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

06/08/2004 | 19:23 | מאת: שרה

שלום לכם, אני מעונינת לעשות הסבה לעו"ס אבל אני לא יודעת באילו אוניברסיטאות קיימת תוכנית הסבה והאם יש גם מכללות או מוסדות לימוד אחרים מאשר אוניברסיטה שיש להם תוכנית כזאת. אשמח אם תוכלו לעזור במידע. תודה. שרה.

07/08/2004 | 19:17 | מאת: יעלה

שלום שרה, מכיוון שגם אני התעניינתי השנה לגבי ההסבה לעו"ס, אני יכולה לומר לך שבאוניב' העברית בירושלים ובאוניב' בר-אילן מתקיימות בוודאות תוכניות הסבה שכאלה. אוניב' ת"א ביטלה החל מהשנה את תוכנית ההסבה שלה. הם מלמדים תוכנית רגילה, של 3 שנים ונותנים פטורים על-סמך קורסים שכבר עשית בתואר הראשון. הם לא מוכנים "לכווץ" את התוכנית לשנתיים, כי הם מחייבים לעבור פרקטיקום החל משנה א', במשך כל שנות התואר. לגבי אוניב' חיפה - שמעתי שיש להם תוכנית מיוחדת למצטיינים, בה עושים השלמות במשך שנה אחת לתואר ראשון בעו"ס ומייד ממשיכים לשנתיים תואר שני בעו"ס. שמעתי שהם מקבלים רק סטודנטים עם ציונים מאד גבוהים.... אל תתפסי אותי במילה לגבי התוכנית הזו, משום שלא בדקתי אותה עד תום. עוד אני יודעת, שבאוניב' בן גוריון בנגב, יש להם תוכנית רגילה לעו"ס ולא הסבה, אלא אם כן משהו השתנה שם מאז שביררתי. גם במכללת אשקלון (שלוחה של אוניב' בר-אילן) יש תוכנית הסבה, אבל אני לא יודעת לגבי זה כלום, משום שלא התעניינתי שם. מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה!

09/08/2004 | 00:33 | מאת: שרה

המון המון תודה ובהצלחה גם לך. אגב, האם את סגורה על עו"ס או שמא גם את מנסה תחומים אחרים במקביל, כמו פסיכולוגיה למשל לתואר שני. ביי, שרה.

מנהל פורום עבודה סוציאלית