לטלי ולנוספים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

06/08/2004 | 15:45 | מאת: ששי

שלום! רציתי לדעת האם לעובד סוציאלי מותר לפתוח קליניקה פרטית לפסיכותרפיה? האם יש צורך בלימודי המשך לשם כך או שמספיק התואר הראשון? האם צריך רשיון מיוחד? וב תודות ששי

12/08/2004 | 23:20 | מאת: טלי וינברגר

ששי שלום רב, עובד סוציאלי עם תואר ראשון יכול לפתוח קליניקה פרטית תחת "יעוץ". עובד סוציאלי בעל תואר שני שסיים בי"ס לפסיכותרפיה יכול לפתוח קליניקה כפסכותרפיסט. מבחינה חוקית למעשה, אין הגבלה על פתיחת קליניקה לכל אדם שהוא, בלי שום קשר לתאריו, העניין טמון במינוח של מהות הקליניקה. כל זמן שאינך כותבת שאת פסיכולוגית (שאצל הפסיכולוגים יש חוק ברור למי ומתי מותר לפתוח קליניקה) ומתחזה למשהו שאת לא באמת כזו, הכל חוקי, כיון שאין "חוק פסיכותרפיה" עדיין בישראל. מקווה שעזרתי, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית