צלקות לאחר מתיחת זרועות

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

23/05/2016 | מאת: אורפז

שלום רב, לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח מתיחת זרועות, ומאחר והוסבר לי על ידי המנתח פלסטי שהטיפול האפקטיבי בצלקות הוא בעיקר בשנה הראשונה, בה מתבהרת הצלקת, התחלתי טיפול ביריעות סיליקון של scarban. בד בבד, לפני כשבועיים התחלתי ליטול רואקוטן לאקנה שלי (מינון יחסית נמוך של נטילת כדור 20 מג יום כן יום לא). האם נטילת הרואקוטן עלולה במסגרת תופעות הלוואי שלו לפגוע לי בתהליך הבהרת הצלקות בזרועות ולמנוע את התבהרותה של הצלקת, או שכלל אין קשר בין השניים? כי למעשה אני רק חמישה חודשים לאחר הניתוח ויש לפניי עוד כשבעה חודשים טיפול ביריעות הסיליקון להבהרת הצלקות. עד כה הצלקות התחילו להתבהר יפה, ואני חוששת מתוצאה הפוכה. וכאמור מינון כדורי הרואקוטן 20 מ"ג שלי הוא רק יום כן יום לא, כלומר סה"כ 3 - 4 כדורים בשבוע. כבר חלפו 5 חודשים מהניתוח. אני ממש לחוצה ומפחדת מהעניין, כי מחד, האקנה בלתי נסבל וכבר מחייב את נטילת הכדורים ומאידך, חשיבות התבהרות צלקות הזרוע חשובה לי ביותר. יש לציין כי אני עם יריעות הסילקון עליי 21 - 22 שעות ביממה לרבות לבישת מחוך לצורך לחיצה על הצלקות. אני מאוד מקווה לשמוע תשובה מרגיעה ממך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אורפז שלום,
לפי תאורך נשמע שהצלקות נמצאות בשלב מתקדם של החלמה ולכן בשלב זה קרוב לודאי שלא יושפעו לרעה מהרואקוטן. החלמה מהירה (:

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן