שאיבה או ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

17/12/2015 | 11:21 | מאת: גל

שלום ד"ר, יש לי שומן באזור הירך, באולטרא סאונד ובבדיקת כירורג הסתבר כי השומן הוא ללא גבולות ברורים.(נפיחות בקוטר 10 ס"מ). הרופא אמר שבמקרה כזה אין אפשרות לנתח, אלא ניתן לעשות שאיבת שומן באופן פרטי. האם זה נכון והאם תוכלי לספק לי פרטים נוספים?

שלום לך, המשמעות של שומן ללא גבולות ברורים הנה לרוב שמדובר במצבורי שומן תת עורי שהנו חלק ממבנה רקמת השומן של המטופל. המיקום והפרופורציות של מצבורים אלו מושפע מתורשה (מבנה הגוף) וממשקל הגוף. הטיפול במצבורי שומן לא פרופורציונאלים מסוג זה הנו ע"י שאיבת השומן. המטרה הנה לשפר את פיזור ופרופורציות השומן בגוף, כך שקימורי הגוף יהיו אסתטיים ומאוזנים יותר. שאיבת שומן הנה הליך ניתוחי פשוט יחסית, הקרוי זעיר פולשני עקב החתכים הקטנים המלווים אותו. יכול להתבצע בהרדמה מקומית או כללית. לכל פעולה כזו מספר שלבים קבועים: ראשית, הסננת השומן בתמיסת סליין עם חומר שמפחית דמומים וכאב, שנית, שאיבת השומן העודף ותפירת החתכים הזעירים.לאחר הפעולה הזו מומלץ ללבוש למשך כחודש בגד אלסטי התומך באזור השאיבה ומפחית בצקות. חזרה לעבודה משרדית תוך מס ימים, וחזרה לספורט הנה כעבור כחודש.

21/12/2015 | 17:41 | מאת: גל

תודה רבה דוקטור, ברצוני לציין ולהבהיר שאני רזה וגופי חטוב (49 קילו, גובה 165). רופא המשפחה אמר שמדובר בשומן שהצטבר במשך שנים בגלל זקיק שערה. האם במקרה כזה אין אפשרות לנתח וניתן רק לשאוב?

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן