צלקות

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

01/04/2015 | 10:41 | מאת: רונה

בוקר טוב לפני כארבעה וחצי חודשים עברתי מתיחת ירכיים עם צלקת אנכית. היא כרגע אדמדמה. אני משתמשת בחבישות סיליקון של scalbam. אין ספק שהיא מתחילה להתעדן. עברו כבר 4 וחצי חודשים מיום הניתוח. כמה זמן המדבקת סיליקון פועלת לעידון הבהרת וטשטוש הצלקת. הבנתי שהמדבקות משפיעות אפילו עד שנה ולעומת זאת שמעתי מנתח שאומר שאחרי חצי שנה אין להן משמעות. אשמח לשמוע מניסיונך, כמה זמן המדבקת סקאלבם סיליקון יעילה לשיקום הצלקת? (אם זכרוני לא בוגד בי אז בפגישת ייעוץ שלנו הסברת לי שמדבקות סיליקון יעילות עד 9 חודשים לערך, אך איני בטוחה) חג שמח

רונה שלום, קצב החלמת הצלקות הנו מאוד אישי, ומשתנה בין מטופלים שונים, כמו גם בין אזורים שונים בגוף. באופן כללי מקובל לומר שבערך תוך שנה, צלקת מגיעה לבשלות, והכוונה הנה שמתרככת, מתבהרת ומשתטחת. מנסיוני, פעמים רבות משך הבשלת הצלקת הנו ארוך יותר משנה. לעיתים אני רואה המשך התרככות והתבהרות של צלקות גם בשנים שלאחר הניתוח, הרבה מעבר לשנה. לפיכך, כל עוד הצלקת אדמדמה, אני ממליצה על המשך טיפול ביריעות הסיליקון. ברמה הפרקטית, קיימים יצרנים שונים של יריעות, וסוגי יריעות שונה אצל אותו יצרן. אני ממליצה לקרוא מה ההנחיות הרשומות לאותו סוג יריעות בו את משתמשת, ואם יש צורך לחדשן כעבור מספר חודשי שמוש בשל בלאי, לדבוק בהנחיות היצרן. החלמה מהירה !

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן