נקזים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

02/03/2014 | 13:38 | מאת: יעלה

שלום רב, הייתי ביעוץ אצל שני מנתחים מומחים בתחום בקשר למתיחת בטן, והם משתמשים בנקזים בזמן הניתוח, שמוצאים לאחר מספר ימים. גםברשת כשקראתי על הניתוח, מוסבר על הנקזים. לאחרונה אני נתקלת בפירסום ובכתבות בפייס וברשת, של רופא מפורסם בתחום, שכותב על שיטה חדשה ללא צורך בנקזים. הוא גם מפרט את יתרונות השיטה שכוללת החלמה יותר קלה, פחות פוטנציאל לזיהומים, ניידות קלה, ועוד... רציתי לדעת קצת יותר על שיטה זו ומדוע רק אותו רופא משתמש בה, ולא כל הרופאים. אם שיטה זו כ"כ טובה וקלה יותר למנותחת, מדוע לא כל הרופאים מנתחים ללא הנקזים? תודה.

יעלה שלום, במהלך ניתוח מתיחת בטן מבוצעת הפרדה נרחבת של הרקמות הרכות בדופן הבטן על מנת לחטב את האזור. כתוצאה מכך יופרשו נוזלים באופן נורמלי בתוך החלל שמעל השרירים. הרציונל בהחדרת נקזים הנו לצורך פינוי מהיר ויעיל של הנוזלים המופרשים באופן טבעי. ללא נקזים, הגוף יצטרך להתמודד עם הנוזלים הללו, לעיתים מתמודד היטב ולעיתים לא. הגישה המקובלת לרוב הנה להשאיר נקזים כדי לזרז דווקא את הליך ההחלמה, ואותם ניתן להוציא תוך יממה עד מספר ימים, בהתאם להיקף הניתוח ולכמויות הנוזלים.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן