מדוע השומן נשפך?

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

03/10/2010 | 12:51 | מאת: שני

אני בת 27 ,לפני הריונות,די רזה ,אך נורא לא חטובה,השומן אינו "מוחזק" היטב,בזמן ישיבה או שכיבה הירכיים הפנימיות והחיצוניות והישבן נוטים להישפך לצדדים,החזה מאוד גדול ונוטה בזמן שכיבה להישפך לצדדים,גם השוקיים והזרועות לא הכי חזקים.בירכיים הפנימיות יש מעט תוספת שומן ובחיצוניות יש צלוליט(למעשה יש לי די הרבה צלוליט).תוכלי להסביר לי מה הסיבות לתופעה,זה כך כבר כמה שנים,יכול להיות שזה קשור למצב העור,שהינו יחסית די דק,עם סימני מתיחה(בגיל 13 טופלתי בפרדניזון למשך חצי שנה ומספר חודשים לאחר הפסקת הטיפול החלו להיוצר סימני מתיחה).מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?

שלום שני, נשמע מתאורך שפעילות גופנית קבועה בהחלט יכולה לסייע לך. ראשית, היציבה תשתפר, שנית, מסת השרירים תעלה והגפיים יחוטבו ותהינה מלאות יותר. את מתארת שמוש בפרדניזון בעבר אשר לכשעצמו פוגע באיכות העור והחותלות (המחברות בין העור והשומן לשרירים) ולעיתים מלווה אף בשינויים במשקל, אשר פוגעים באלסטיות העור. כל אלו יוצרים מראה רפוי ומדולדל המתבטא במה שאת מכנה צלוליט. אני מאמינה שפעילות גופנית סדירה ואיכותית יכולה לסייע לך. אשמח להתעדכן עוד חצי שנה... בהצלחה

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן