סיכון בודי טייט

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

28/08/2011 | 14:45 | מאת: ש.ש

ד"ר פרידמן שלום רב, האם קיימים סיכונים של הופעת גידולים סרטניים אחרי שאיבת שומן בשיטת הבודי-טייט? ההחלמתי בעבר מסרטן השד ולכן אני מאוד חוששת, האם יש שיטת שאיבה מומלצת יותר עבורי? תודה

שלום לך, כפי שציינת מדובר במכשיר לשאיבת שומן. המכשירים החדישים, שהבודיטייט הנו אחד מהם, מוסיפים שלב מקדים לשאיבה הרגילה, ובו מפרקים את השומן באמצעות אנרגיה כזו או אחרת. המכשיר שציינת ממיס את השומן על ידי חימומו. כיום,אין עדויות קליניות באשר להופעת ממאירויות או בעיות רפואיות אחרות בקרב מטופלים שעברו שלב מקדים לשאיבת השומן בשיטה כזו או אחרת. בכל מקרה, המלצת הייצרן של המכשיר הנה להמנע משמוש במכשיר במטופלים עם בעיות רפואיות פעילות. לפיכך, בעת בדיקתך לפני הניתוח, המנתח יפעיל את שיקול דעתו ויחליט האם השמוש במכשיר אצלך עומד בסטנדרטים המקובלים או לא. לכל מכשיר קיים מדריך רפואי מסודר המפרט את מגבלות השימוש במכשיר, כולל מיהם המטופלים בהם לא מומלץ השמוש במכשיר. אני הייתי ממליצה לך לעבור שאיבת שומן במכשיר הרגיל, מה שחשוב בעיני הנה מיומנות המנתח ותכונות הרקמות שלך, ופחות הכלי בו משתמשים...בהצלחה!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן