דיאסטזיס רקטי

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

20/05/2011 | 00:22 | מאת: גלית

שלום רב, לאחר ההריון הראשון אובחנתי שיש לי היפרדות של שרירי הבטן של 2 אצבעות. לאחר ההריון השני גדלה ההיפרדות ל- 3 אצבעות. עכשיו אני בתחילת ההריון השלישי ואלד בניתוח קיסרי (כפי שהיה ב- 2 ההריונות הקודמים), ההיפרדות מאוד מפריעה לי אסתטית כי אני רזה שניראת עם בטן הריונית ועם עודפי עור. האם אפשר לתקן את ההיפרדות במהלך הניתוח הקיסרי? ולחסוך פתיחה נוספת של הבטן?

הי גלית ומזל טוב על הריונך, אחד מהנזקים הבולטים לדופן הבטן עקב הריונות הנו המצב אותו תארת, של הפרדות בין השרירים אשר יוצרת מראה בולט לדופן הבטן, בדומה לבטן הריונית. בעיה זו ניתנת לתקון ניתוחי בלבד. עם זאת, לא ניתן לבצע את התיקון במהלך הניתוח הקיסרי, משום שלוקח זמן לרחם להתכווץ לאחר הלידה או הניתוח, וקיימות בעיות נוספות בדופן הבטן אשר ניווכח לראות בהמשך הדרך. הזמן הנכון לניתוחים אסתטיים של דופן הבטן הנו לפחות חצי שנה לאחר הלידה.במהלך תיקון השרירים יוסרו גם עור ושומן עודפים והשינוי יהיה מרשים. שיהיה לך הריון בריא ונעים!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן