שאיבן שומן בבטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

18/04/2011 | 11:30 | מאת: עמליה

ד"ר פרידמן שלום אני בת 35 אחרי שני הריונות לידה ראשונה רגילה והאחרונה הייתה ניתוח קיסרי ברצוני לדעת כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי ניתן לעשות שאיבת שומן בבטן ומה המשמעות אם ארצה להכנס להריון שוב בעתיד? נ.ב במקרה שלי תתאים יותר שאיבת שומן, אין לי בעיה של עור עודף תודה וחג שמח עמליה

שלום עמליה, ברכות על התינוק החדש. אני ממליצה להמתין עם ניתוחים אסתטיים של דופן הבטן לפחות חצי שנה לאחר לידה, משום שלוקח זמן לאגן לחזור לעצמו, לשרירים להתחזק, למשקל לרדת ולעור להתכווץ. לעיתים אמליץ אף להמתין זמן ארוך יותר, למשל אם המטופלת העלתה במשקלה ועדיין נמצאת בתהליך של ירידה במשקל. באם יהיו קיימים רק עודפי שומן, אין בעיה לשאוב אותם בניתוח פשוט. לניתוח אסתטי בדופן הבטן כמו שאיבת שומן או מתיחת בטן אין השפעות שליליות על הריון עתידי; לא יפריעו להתפתחות הריון ולא ללידה. חג שמח!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן