מתיחת בטן אבן בכיס מרה

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

06/11/2019 | 07:50 | מאת: סיון

אהלן . אני מעוניינת לעשות ניתוח מתיחת בטן , יש לי אבן בכיס מרה . אפשר להוציא ואפשר גם לא. האם יש סיכון או קשר בן שניהם אם אתנתח ? האם הוציא את האבן צריכה זמן החלמה או שאוכל להתנתח מתיחה מיידי ? (הפרש של חודש ) רופא כירוג לא יודע לענות על שאלתי

הי סיוון, מומלץ לא לבצע את שני הניתוחים בו זמנית. במידה ואין המלצה להסיר את האבן, כשירה לניתוח מתיחת בטן. במידה ויש להסיר את כיס המרה, ברור שזה הניתוח שצריך להתבצע ראשון. הייתי ממתינה לפחות חודשיים, עד החלמה שלמה , ורק אז מבצעת מתיחת בטן. בכל ניתוח יכולים להיות סבוכים, ולכן יש להחלים לחלוטין, לקבל אישור של המנתח ואז לבצע את מתיחת הבטן.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן