עיצוב בטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

07/03/2011 | 13:32 | מאת: עדנה

שלום רב. אני בת 56 לפני 20 שנה עשיתי מתיחת ירכיים בשל עודף עור לאחר שרזיתי 45 ק"ג).כיום אני צריכה בדחיפות לטפל בבטן עקב מצבורי שומן.שאלותיי - האם אני עדיין בגיל מתאים למתיחת בטן? האם ניתן לשלב גם טיפול למראה הירכיים (כמו עור תפוז ) אודה לתשובתך.

26/03/2011 | 23:32 | מאת: ד"ר טלי פרידמן

שלום עדנה, לאחר ירידה נכרת במשקל לרוב קיימות מספר סיבות למראה לא אסתטי של דופן הבטן, ולכן בבדיקתך יעריך המנתח מה הגורם לכך ויציע לך את הניתוח המתאים. באם מדובר במצבורי שומן בלבד, ללא עודף עור, אזי הניתוח המומלץ הנו שאיבת שומן. אם מדובר בעודפי עור, הניתוח המומלץ הנו מתיחת בטן. בניתוח זה נשלב שאיבת שומן אם אכן קיימים מצבורי שומן נכרים. הגיל הכרונולוגי פחות חשוב בהחלטה האם לנתח. חשוב יותר מצבך הגופני הכללי: האם משקלך הנוכחי תקין, האם את בריאה והאם את בכושר גופני טוב.... ניתן לשלב גם טיפול בירכיים. שוב, יש להתרשם מהיקף הניתוח הדרוש, אם בכלל, ולהעריך האם שילוב הניתוחים אינו מסכן אותך. שמירה על הבטיחות של המטופל הנה ערך עליון בהליך קבלת ההחלטות באשר להיקף הניתוח.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן