מתיחת בטן לאחר ניתוח פתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

28/02/2011 | 14:25 | מאת: עינבר

לפני כחצי שנה עברתי גרידה שבמהלכה נגרם לי דימום פנימי מסיבי כשלוש שעות לאחר ההפלה הובהלתי לחדר ניתוח למשך כ5 שעות חתכו לי את הבטן לרוחבה כמו קיסרי ולאחר שלא הצליחו לעצור את הדימום חתכו גם מהטבור ועד לחתך הרוחבילאחר הניתוח לא סגרו לי את הבטן ושהיתי כ4 ימים בטיפול נמרץ מורדמת ורק אחרי יומיים סגרו לי הבטן בסיכות כשהתעוררתי הייתי נפוחה מאוד מבצקות בעיקר באיזור הבטן ולאחר 10 ימים הורידו הסיכות אך הפצע החיצוני לא נסגר עברתי טיפול בלחץ במשך כשבועיים לבסוף שוחררתי עם הפצע פתוח עד שנסגר לבד המליצו לי לתקן לפני הריון נוסף ... אני לא מרגישה שאני מקבלת מספיק מידע לגבי הניתוח יש לי ילדה בת 4 ואני לא מוכנה לסכן שוב את חיי האם כדאי לעבור ניתוח זה לפני ההריון ? מתי הכי בטוח בשבילי לעשות את הניתוח בהפרש לניתוח הקודם? האם אני צריכה לחשוש???או שאני מגזימה ?? אגב הפלסטיקאי שטיפל בי בהלל יפה היה דר טופז במסגרת טיפול בפצע והמליצו לי לעשות את הניתוח אצלו... אשמח לדעתך

שלום עינבר, אם אכן הבעיה הנה בעור בלבד, ניתן יהיה לבצע תיקון צלקת או מתיחת בטן, בהתאם לכמות עודפי העור הקיימים.אין דחיפות בניתוח כזה. אם הבעיה אינה משמעותית מבחינתך, עדיף אפילו להמתין לאחר השלמת הלידות. אם קיים בקע תחת העור, הניתוח יתבצע קרוב לודאי יחד עם הכירורגים ומומלץ לבצעו לפני הריון נוסף. ד"ר טופז הוא כירורג פלסטי מצויין, וגם אני מצטרפת להמלצות הרבה בריאות

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן