שאלה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

04/05/2013 | 08:49 | מאת: סיון

שלום רב, בתי בת שלושה וחצי חודשים ניזונה מהנקה מלאה,במהלך החודשיים האחרונים היא בוכה המון ואף יש שעות שהיא ממש צורחת והפנים שלה נהיות אדומות ושום דבר לא מרגיע אותה,בדקנו אצל הרופאה היא חשבה אולי גזים,נתנו סימיקול ולאחר כל פעם שנתנו לה היא פשוט צרחה כאילו הגוף שלה לא מקבל אותו טוב,אז לאחר כמה ימים פשוט הפסקתי לתת לה סימיקול, חזרנו לרופאה והיא חשבה אולי יש לה צרבת ונתנה זנטק פעמיים ביום,כל פעם 1 סיסי,נתתי לה והתרופה פשוט מחלישה אותה וכל מחזור שינה שלה הופך להיות הרבה יותר ארוך מהרגיל,היא רגועה יותר ואף יונקת קצת יותר,הפחד שלי הוא שכל הסימנים פשוט נובעים ממתן הזנטק שהבנתי שיש בו אלכוהול וזה מה שמחליש ומרגיע אותה. אציין כי לפני הסימיקול והזנטק ניסיתי להפסיק עם מוצרי חלב ליותר משבוע ולא חל שום שיפור,אני נמנעת ממאכלים שאומרים שגורמים לגזים אצל התינוק בעת ההנקה. האם יש דרך לגלות האם אכן מדובר בצרבת ולא כל פעם לתת תרופה אחרת? תודה מראש

04/05/2013 | 22:24 | מאת:

ישנן בדיקות כגון ניטור חומציות הושט אך הן נזנחו מאחר ואינן אמינות , חלקן פולשניות ... מאחר והזנטק עובד - להמשיך בטיפול