טפילים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

28/04/2013 | 12:00 | מאת: אריאלה

שלום. יש לי ילדה בת שלוש וחצי. בחודשיים האחרונים היא מתלוננת על כאב בטן לסירוגין. יש ימים שהיא אומרת שכואבת לה הבטן - בעיקר בבוקר כשמתעוררת. ויש ימים שהיא לא מתלוננת. הרופא המליץ לעשות בדיקה של פרזיטים. הסתכלתי בצואה שלה לא ראיתי תולעים - חוטים לבנים שזזים. האחות הסבירה לי שיש תולעים ויש טפילים שאותם לא ניתן לראות בצואה ושיש לאסוף צואה טריה מהבוקר כדי לבדוק את זה. ופה באה הבעיה: הילדה שלי אף פעם לא עושה קקי בבוקר. ניסיתי לשים נר גליצרין זה לא עוזר בכלל. השאלה הראשונה: האם אני יכולה לאסוף צואה מהערב ולשים אותה במקרר ואז למסור למחרת למעבדה? וכמה שעות יהיה בסדר להחזיק את הצואה במקרר? אני מבינה שגם אם הפרזיטים יהיו מתים עקב שהייה של לילה במקרר במעבדה עדיין יוכלו לראות את הביצים של כולם ולזהות במי מדובר , האם אני צודקת?

28/04/2013 | 22:47 | מאת:

צריך צואה טריה מהבוקר מאחר והביצים נהרסות במשך הזמן במקום לאחסן דוגמא במקרר ולהמר אפשר לבקש להמיר את הבדיקה ל giardia Antigen ואז לא צריך דגימה טריה מהבוקר