גזים ריפלוקס תינוק בן 8 שבועות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

23/03/2013 | 12:59 | מאת: נעמה

שלום, התינוק שלי בן 8 שבועות, יונק בעיקר ומקבל בקבוק סימילאק בין פעם לפעמיים ביום. הוא עולה במשקל יפה. הוא סובל נורא מכאבי בטן- משליך רגליים כלפי הבטן, מנסה להתיישר ולהפנות את הראש אחורה, התקפי בכי וצרחות ארוכים לפעמים עשר עשרים דקות ומאוד קשה להרגיע אותו, אדמומיות בפנים. לעיתים בוכה בזמן ההאכלה ומתקשה לינוק בשל כך, לעיתים בוכה ומתעורר מתוך שינה כאשר יש יציאה או גזים, לעיתים בוכה לאחר שהגזים השתחררו. הבכי הוא לאורך כל היום והלילה. בלילה קצת פחות , בבוקר ועד השעה שלוש ארבע אחר הצהריים ההתקפים הכי קשים אבל אז יש לו גם יותר שעות ערות.. החל מצהריים מאוחרים מתחיל לישון תנומות יותר ויותר ארוכות עד הלילה. ניסינו תרופה צמחית עם אניס שלא הרגשתי שמשפיעה כלל, אולי מדובר באלרגיה למשהו שאני אוכלת אבל יש התקפים גם בהאכלה עם סימילאק. מה לעשות? האם מדובר בריפלוקס? איך לעזור לו? לפנות לרופא? האם ניתן לטפל ללא תרופות??

25/03/2013 | 21:47 | מאת:

אכן כדאי לפנות לרופא עד אז אנא תני פורמולה ללא לקטוז וגם את אנא אל תשתי חלב ואל תאכלי מוצרי חלב כי יתכן ומדובר באי סבילות ללקטוז , או אכן רפלוקס