פליטות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

20/02/2013 | 21:26 | מאת: יואב

שלום רב, בני בן שלושה וחצי חודשים, משקלו כ-5.5 ק"ג, אוכל בממוצע 6 ארוחות ביום, בין 600-700cc ליום, בין 100-120cc לארוחה. הוא אוכל סימילאק קומפורט, עברנו לתחליף זה לפני כחודשיים (מסימילאק אדוונס פלוס). בימים האחרונים שמנו לב לכמות פליטות גבוהה מבד"כ, פליטות שמתרחשות גם בסמוך לסיום הארוחה (עד כחצי שעה) וגם בהפרשי זמנים ארוכים מסיום הארוחה (אפילו שעתיים אחריה). התינוק לא בוכה אחרי הפליטות ובאופן כללי מצב רוחו טוב. לעיתים קרובות רואים ומרגישים תחושה של אי נוחות לפני הפליטה אשר עוברת לאחר הפליטה (גם בלילה ולפעמים זה גורם לו להתעורר). 1. האם זה מצב תקין שהוא פולט גם זמן רב לאחר סיום הארוחה? 2. מה יכולות להיות הסיבות לכך? 3. האם כדאי לחזור לסימילאק אדוונס פלוס הרגיל? בתודה מראש

21/02/2013 | 23:33 | מאת:

1.הפליטות זמן רב אחרי הארוחה אינן תקינות 2.ככול הנראה יש לו רפלוקס ושטי 3. שינוי הפורמולה אדוונס לא בהכרח יעזור אנא התיעץ עם הרופא/ה שלו בקשר לאנפמיל AR פורמולה לתינוקות פולטים