רפלוקס או גזים??

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

13/02/2013 | 16:57 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן חודש ו3 שבועות. מזה כחודש סובל מהתפתלויות המלוות בכאבים-צרחות קלות ובכי ולעיתים קרובות מלווה גם בקול של "גזים" -האירועים תוקפים אותו בעיקר לקראת הבוקר החל משעה 3 ועד כ8 בבוקר. בתקופה האחרונה חוסר נוחות גם במהלך היום-אירועים דומים ללילה-בכי,התפתלות,אודם פנים,רגליים לכיוון הבטן. ניסינו סמיקול,גרייפווטאר ובייביזים וללא הטבה כלל. רופאת הילדים אמרה כי זהו רפלוקס ורשמה אינפמיל להזנה. אך יש לציין כי בני גם כך סובל מעט מעצירות וכי אינו פולט במהלך היום. אני חוששת מעצירות קשה בעקבות האינפמיל ומדיאגנוזה שגוייה. האם מומלץ לנסות בכל זאת לשנות את הת"מל (היום מקבל אופטימיל) אף כי הסימנים לא מתאימים לרפלוקס?? האם אלו לא גזים האופיניים לגיל זה?וכיצד ניתן לעזור לו?? תודה רבה מראש!!!

17/02/2013 | 22:30 | מאת:

אכן שאלה טובה. רפלוקס גורם לסימפטומים 24 שעות ביממה , האם בסיום האפיזודה של חוסר שקט יש (לפעמים )יציאה? התיאור יכול להתאים לבעיית עצירות כדאי לפור את בעיית העצירות ואח"כ להחליט על שינוי הכלכלה