תולעים וקנדידה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

11/10/2012 | 12:17 | מאת: שרית

ד"ר שלום רב, בתי בת 4 כמעט וסובלת מזה מעל ל 4 חודשים מכאבי בטן. הייתי אצל גסטרולוג שהפנה אותנו לבדיקות דם וצואה ואולטראסאונד בטן. האולטראסאונד יצא תקין וטרם עשינו שאר הבדיקות. במקרה גיליתי לבתי תולעים בחולחלת לא גירדה ולא סובלת בלילה. בתי קבלה ורמוקס 5 מ"ל למשך שלושה ימים ושבוע לאחר מכן. יומיים אחרי שסימנו את הטיפול הראשוני (3 ימים רצופים 5 מ"ל) התחיל לשרוף לה הפות והישבן וראיתי שהאיזור אדום כווייתי משהו ותולעת סיכה חיתה ליד הישבן. תופעה זו קשורה לורמוקס? העובדה שגילית לאחר 3 ימי טיפול תולעת חיה מעידה על זה שהטיפול לא עוזר? בנוסף, גילו לה גם קנדידה. יש איזו סמביוזה בין תולעים לקנדידה ולתופעת כאבי בטן? מה ניתן לעשות נגד קנדידה? תודות על תשובתך. שרית

11/10/2012 | 23:05 | מאת:

יתכן והטיפול בוורמוקס נכשל. עדאי לחזור על הטיפול אך בצורה שונה - לתת מנת וורמוקס אחת ואחרי שבועיים מנה נוספת להקפיד על היגיינה , לגזוז את הציפורניים

12/10/2012 | 02:56 | מאת: שרית

תודה ד"ר על תשובתך, האם כוונתך היא שהטיפול נכשל הגם שלא סיימנו את הטיפול - יש עוד מנה עוד מס' ימים שבוע לאחר הטיפול האחרון ? ואם כן, אזי מתי ניתן לקחת שוב את הטיפול כמה ימים יש להמתין מתום הטיפול הנוכחי? שרית