פליטות מרובות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/07/2012 | 13:14 | מאת: הילה

שלום רב, תינוק בן 3 וחצי חודשים, נולד בשבוע 37 (עקב מיעוט מי שפיר) במשקל 2020.כיום שוקל 6 קילו. אוכל כל שעתיים וחצי - שלוש 120 CCשל מטרנה. בלילה ישן ברצף, ללא האכלה. הילד פולט כמויות גדולות של אוכל, גם כמה שעות אחרי. ניסינו הכל - האכלה עם הרבה הפסקות, האכלה של כמויות קטנות, החזקה אנכית במשך חצי שעה אחרי האוכל - כלום לא עוזר. הוא פולט גם כשאוכל בקבוק בוקר של 120 אחרי 10 שעות ללא אוכל כך שלא נראה שזה overfidding. רופא הילדים טען שמכיוון שעולה יפה מאוד במשקל לא מדובר בריפלוקס ואין צורך בטיפול.מיותר לציין כי הנושא מציק לנו מאוד . אשמח לדעתך.

29/07/2012 | 21:48 | מאת:

אכן אין צורך בטיפול מאחר ואינו סובל (לא בוכה. לא חסר שקט) ועולה היטב במשקל יש שני מונחים GER ו GERD GER - Gastro Esophageal Reflux GERD - GER + Disease מאחר ופולט יש לו GER והרופא שלכם התכוון שאין לו GERD (ככול הנראה לא רצה לבלבל אתכם ולהלחיץ אתכם עם המינוחים והדוקויות הרפואיים) ולכן מסכים איתו שאין צורך בטיפול ושהתופעה תחלוף עם הזמן