צרחות במקום בכי

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

15/07/2012 | 09:10 | מאת: שירי

בן חמישה חודשים סובל מגזים שבאים והולכים - מתבטא בעצבנות יתר, צרחות מחרישות אזניים וצורך להיות הרבה על הידיים. אני לא נותנת לו ברזל עדיין כי חשבתי שאולי זה מה שגורם לגזים (גם כשנתתי טיפה אחת היו גזים). הוא יונק מלא, פרט לפעם אחת ביום (כשמתעורר ב22:00 לאכול) אז הוא מקבל בקבוק מטרנה (כחלק מהנסיונות שלנו להרגיל אותו לקחת בקבוק - שאוב בבקבוק הוא לא מוכן). פתאום חשבתי שאולי הגזים הם בכלל מהמטרנה - איך יודעים?? ניסיתי אתמול מטרנה אקסטרה קר - יש הבדל? האם כדאי לנסות סוג אחר? אני לא רוצה להפסיק עם הבקבוק, כי אח"כ צריך להתחיל איתו הכל מההתחלה (הוא צורח ומסרב לקחת...). ואולי הצרחות הן בכלל סימפטום של משהו אחר? אני כבר לא יודעת... אודה לעצתך, רגע לפני שאני משתגעת...

16/07/2012 | 22:05 | מאת:

אם המצב כה חמור כדאי לפנות לרופא שלו אי סבילות ללקטוז מתבטאת תוך זמן קצר משתיית הפורמולה החלבית ולא שעות רבות אח"כ עד הפגישה עם הרופא נסי להמנע מצריכת חלב ומוצריו ולתת לו מטרנה ללא לקטוז

17/07/2012 | 11:23 | מאת: אמא

אבל במקרים של קוליק קשה, כדאי לעבור למטרנה ללא לקטוז, להוסיף כפית אבקה פרוביוטית ולחזור בהדרגה לחלבית לאחר מס' חודשים.

17/07/2012 | 11:55 | מאת: שירי