בן חודשיים וחצי סובל מכאבי בטן

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

10/06/2012 | 22:18 | מאת: דפדפ

ישלום רב בני בן חודשיים וחצי ניזון מהנקה מלאה בלבד. בחודש וחצי הראשוני לחייו היציאות היו פעמיים שלוש ביום בצבע חרדלי ומימיות. לאחר מכן הצואה השתנתה לצבע ירוק בערך לשבועיים. לפני שבוע הייתה לו יציאה עם פסי דם דקים-בררנו עם רופא הילדים והוא אמר להפחית ממוצרי חלב אצל האם. פלוס מינוס מאז- בערך שבוע וחצי תדירות היציאות פחתה משמעותית- כל יומיים שלושה ובנוסף יש לו פלוצים מסריחים מאוד שיוצאים בקול לעומת הצואה ששינתה את מרקמה ונהייתה יותר משחתית וללא קול. כל זה לא היה מפריע לי אלא שהוא סובל מאוד מתעורר מכאבי בטן ושאני מרימה אותו משחרר גזים (פלוצים קולניים ומסריחים) כמו גם בזמן ההנקה. בנוסף לא רגוע בזמן ההנקה- כנראה בגלל זה... מה הייתם ממליצים? רופא הילדים בשיחה טלפונית אמר שכל עוד אין עצירות של 5 ימים אין סיבה לדאוג אך מכיוון שהשינוי בדפוס היציאות משמעותי ומפריע לקטן מאוד הייתי רוצה לדעת ממה לדעתכם הוא נובע, אפילו אם התשובה היא שזו רק תקופה וזה יעבור.. תודה !

11/06/2012 | 22:51 | מאת:

הגזים של תינוקות מופיעים בעיקר בשעות אחה"צ וערב וחולפים בערך בגיל 3 חודשים. השינוי ביציאות עלול אכן להגרם מרגישות לחלב - אנא המנעי לחלוטין מחלב ומוצרי חלב למשך מס' ימים ולעקוב , גם קטניות שאת אוכלת עלולות לגרום לו לגזים