מעיים רגישים לתינוקת

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

01/06/2012 | 14:59 | מאת: אפרת

שלום רב, ביתי היום בת חצי שנה , בשבועיים הראשונים מיום היוולדה ניזונה מחלב אם שאוב והכול היה בסדר אכלה טוב ישנה טוב ואף דרשה לאכול יותר ממה שמותר לתינוקת בת גילה . מאחר והחלב משום מה הופסק שילבתי סימילאק וכבר ראיתי קושי באכילה. ניסינו סוגי תמל אחרים עד למפורק ביניהם הנאוקיט שגרם ליותר כאבי בטן. התינוקת פשוט מתקשה לאכול ולא מפסיקה לכופף ראש ורגליים לכיוון הבטן ומשחררת המון גזים. בוצע בדיקת גסטרוסקופיה +לקיחת דגימות משלושה אזורים בקיבה . בדיקה יצאה תקינה ואין סימנים לריפלוק. אחר מאחר והיה חשש לריפלוקס סמוי היא מקבלת לוסק בבוקר וניזונה מאינפאמיל. אך עדיין יש קושי באכילה ולא רק רב להרדימה ועהתינוקת לאד שהיא סוף סוף נרדמת היא לא מפסיקה להתפתל בלילה לכופף רגליים לכיון הבטן כשהיא ישנה על הגב וכשהיא ישנה על הבטן היא מכניסה את הרגלים פנימה וישנה כשגבה מעוגל . נאמר לי כי בשלב המוצקים יהיה יותר טוב,אך הדבר מחמיר. אם אני שמה קצת דייסה בחלב החוסר שקט רק מתגבר כמו כן ניסיתי לתת לה טעימות ממוצקים כמו תפוחי אדמה שנראה לי שאהבה מאוד וקישואיים שפחות אהבה אך שוב החוסר שקט רק גבר וכמובן גם בשינה. מאחר ועדיים מתקשה לאכול את החלב אז הופסק עניין המוצקים. נראה כי ביתי סובלת מכאבי בטן כנראה מעיים רגישים מאוד. האם נתקלתם בבעיה מסוג זה? כי אף רופא שפניתי אליו לא ידע לעזור ביתי רוצה לאכול אך מתקשה. אודה לכם על עזרתכם כיצד אפשר להקל על כאבי הבטן ומה בנוגע למוצקים?

02/06/2012 | 11:03 | מאת:

לא כתת מה תוצאת האנדוסקופיה אך אני מניח שתקינה כדאי לבצע גם בדיקות לתרביות צואה וגיארדיה בצואה אפשר להמשיך עם אוכל מוצק נסי לתת לה ארוחות קטנות יותר