תינוק בן 4 וחצי חודשים שבועיים ללא יציאות

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

17/05/2012 | 23:02 | מאת: אלה

שלום רב, בני בן 4.5 חודשים. מזה שבועיים לא היתה לו יציאה. ניזון מהנקה בלבד ואני יודעת שלתינוקות יונקים לעתים אף פעם ב10 ימים נחשב לתקין. אך עברנו את גבול ה10 ימים ועדיין כלום. היינו אצל רופא - נאמר כי הבטן רכה ופי הבטעת נקי, בני לא מראה סימני כאב חריגים,למעט היותו פחות נינוח מבדרך כלל. ברצוני לדעת: 1. האם זה יתכן שתינוק לא מייצר צואה פרק זמן כה ארוך? 2. האם זה יכול להצביע על בעיה אחרת שיש לשים לב אליה? 3. האם יש צורך בבדיקה יורת מעמיקה - גסטרולוג מומחה/אולטרסאונד? 4. מה ניתן לעשות במצב זה? תודה רבה מראש,

18/05/2012 | 16:06 | מאת:

אם הינו רגוע ואוכל היטב - אין מצב חמור המחייב פנייה לחדר מיון בסופהשבוע אך אם לא תהיה יציאה עד יום ראשון לחזור לרופא שלכם