פליטות מימיות אצל תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

10/05/2012 | 09:37 | מאת: לביא

שלום, הבן שלי כמעט בן חצי שנה ובשבועיים האחרונים הוא התחיל לפלוט כמה פעמים ביום פליטות מימיות, בניגוד לפליטות שהיו לו מאז הלידה שהיו סמיכות. הוא ניזון ממטרנה מאז שהיה בן 3 שבועות והוא ילד בריא מאוד (אחוזון 90...). המטפלת התחילה לתת לו לאחרונה טעימות של מים, לטענתה הוא שתה ממש מעט. אתמול אמרתי לה שנעשה עם זה הפסקה כי אולי זה בגלל זה. האם יכולות להיות סיבות נוספות לפליטות מימיות? האם כדאי לעבור לשלב 2 במטרנה, לאור משקלו, או שאין לזה קשר? ועוד משהו שאולי קשור - התחלנו לנסות איתו טעימות כשהיה בן 4 חודשים, אבל הוא ממש סולד מזה בינתיים (עושה פרצוף של הקאה ומסרב בכל תוקף...). תודה רבה על העזרה, לביא

10/05/2012 | 22:06 | מאת:

אכן כדאי להפחית את כמות השתייה צריך להמשיך ולהציע טעימות , לפני הארוחות כשלא רואה את הבקבוק בסביבה. כמו כן לתת לו להחזיק ביד מזון (כל דבר שיחזיק יגיע גם לפה...)